Muhabbit

Kurumların Üçte Biri Kripto Yatırımları Yapıyor

Fidelity’nin yaptığı ankete göre, kripto paraların şirketler tarafından benimsenme oranı artmış durumda.

Fidelity tarafından yapılan bir ankette, global arenada kurumsal yatırımcıların üçte birinden fazlası kripto varlıklara yatırım yapmış.

Fidelity’nin yaptığı ankete katılan 774 kurumsal yatırımcının cevaplarına göre, dünya çapındaki kurumların üçte biri dijital varlıklara ya da türevlerine yatırım yapmış.

Bahsi geçen kurumların %36’sı kripto para birimlerine yatırım yapmış. Ankete katılan 441 ABD menşeli kurumun, yaklaşık %27’si kripto para birimleri ile işlem yapmış. Bu yüzde geçen senelerde %22 oranında seyrediyordu. Avrupalı kurumlar ise, %50 gibi bir oran ile kripto para birimlerine süpheci yaklaşıyorlar.

Ankete katılan kurumlar arasında en popüler olan birim ise Bitcoin. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların dörtte birinden fazlası Bitcoin sahibi. Ethereum cephesinde ise ankete göre %11’lik bir dağılım oranı görünüyor.

Kasım ayının başından Mart ayının sonuna kadar yapılan anket, kripto fiyatlarının yaklaşık %50’lik bir oranda düşüş yaşadığı “kara perşembe” olayından önceki bakış açılarını yansıtıyor.

Kurumların Tercihi

Kripto paralara yatırım yapan kurumların %60’ından fazlası spot piyasaları tercih ederken, geri kalan %40 türev piyasalardan yatırım yapmayı tercih etti.

Bir çok kurum dijital para birimlerine yatırım yapmamış olsa bile, ankete katılan 10 kişiden 6’sı “dijital para birimlerinin yatırım portföylerindebir yeri olabileceğine inanıyor”. Ayrıca katılımcıların sadece %20’si dijital para birimleri hakkında cazip bir şey göremediklerini belirtti.

Fidelity’den Tom Jessop ise konu hakkında, “Bu elde ettiğimiz veriler ve sonuçları, dijital para birimlerinin ve dijital varlıkların yatırım yapılabilir bir sınıf olarak kabul göründüğünün ve kabul eğiliminin yükseldiğini kanıtlar nitelikte.

Katılımcılara gelecek 5 yıl içinde portförlerinin içeriklerikleri sorulduğunda ise, %91’lik bir oran ile portföylerinde kripto varlıkların bulunacağını belirttiler.

Kripto Dalgalanması

Mayıs ayı başlarında bir serbest fon kurucusu milyarder Paul Tudor Jones, Tudor BVI fonunun BTC portföyünün düşük oranlı bir yüzdesine sahip olabileceğini belirtti. Ayrıca konu hakkında, “En iyi kar saplayacak strateji, her zaman en hızlı ata sahip olmaktır. Benim tahminime göre Bitcoin en hızlı at konumunda.

Son aylarda Grayscale’in Bitcoin yatırım ortaklığının sonucu olarak, Bitcoin’in arz oranının 1.5 kat arttığını gözlemlemiştik.

Ayrıca bildiğiniz üzere, corona virüs salgını sırasında blockchain teknolojisine ve dijital para birimlerine olan arz gittikçe artıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version