Muhabbit

Kuzey Amerikalı Bitcoin Madencileri Üretim Rekoru Kırıyor!

Kuzey Amerika’daki Bitcoin madenciliği firmaları, bu yıl 10.000 BTC’nin üzerinde madencilik yaptı.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren, büyük birkaç Bitcoin madenciliği şirketi, son iki ayda toplam 10.500 BTC’den fazla madencilik yaptı.

Elde edilen verilere göre, Riot, Marathon, Bitfarm, Hut8 ve Argo’nun, ağustos ayında toplam 1.796 BTC çıkardığı görülüyor. Bu miktar her ne kadar temmuz ayındaki toplu üretimlerinden biraz daha az gibi görünse de şimdiye kadar üçüncü çeyrek için bireysel çıktıları, ikinci çeyrekte üretim rekorlarıyla eşleşti ve hatta aştı. 

Üretimlerinin artması, Çinli madencilerin rekabetinin azalmasından ve geçen yılın sonlarından bu yana Bitcoin madencilik ekipmanlarına yapılan milyarlarca dolarlık yatırımın bir sonucu olarak kurulu madencilik filolarının kademeli olarak genişlemesinden kaynaklanıyor.

Bu nedenle, kolektif çıktıları, bugüne kadarki toplam Bitcoin madenciliği gelirinin ortalama yüzde beşini oluşturuyordu. Ancak bu veriler içinde, Core Scientific, Greenidge Generation ve Stronghold Digital gibi ABD’de listeleme sürecinden geçen diğer önemli özel Kuzey Amerika madencilik firmaları yer almıyor.

Bit Digital

Üretilen Bitcoin Miktarı (Temmuz-Ağustos)

Grafikte yer alan Bit Digital, Çin operasyonlarını ikinci çeyrekte kapattığı için üç aylık üretiminde keskin bir düşüş yaşayan ve 14.500′den fazla makineyi Kuzey Amerika’ya aktarma sürecinde olan ABD merkezli tek Bitcoin madenciliği şirketidir. Grafikteki mevcut tahmini veriler, Bit Digital’in ikinci çeyrek için madencilik sonuçlarına dayanmaktadır.

Bit Digital dışında, diğer beş büyük Bitcoin madenciliği şirketi, çıkarılan Bitcoin’lerinin neredeyse tamamını bilançolarına ekliyor ve bu da ağustos ayı itibariyle yaklaşık 820 milyon dolar değerinde 17.960 BTC’ye ulaşmış durumda. 

Tutulan Bitcoin Miktarı

Tümüyle, bu beş madencilik firmasının Ağustos ayı itibariyle sahip olduğu toplam Bitcoin miktarı, toplu olarak sadece 4.176 BTC’ye sahip oldukları 31 Aralık’tan bu yana dört kattan fazla artmış durumda.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version