Muhabbit

Lamborghini Blockchain Bazlı Koleksiyonluk Pul Üretecek

Lamborghini, pul koleksiyonuna farklı bir yaklaşım gösteriyor.

Lamborghini, ürettiği pulların benzersizliğini sağlamak adına,  blockchain teknolojisinden yararlanacak.

Ünlü İtalyan spor araba üreticisi Lamborghini, Blockchain teknolojisini kullanmaya devam ediyor. Son gelişmeler arasında marka, ürettiği koleksiyonluk pullarını dijitalleştirmek adına blockchain teknolojisinden faydalanıyor.

Bu koleksiyonluk pulları “Automobili Lamborghini Collection” adı altında satışa sunan Lamborghini, pullar için; “Blockchain teknolojisi ile güçlendirilmiş ve dünyanın en ikonik lüks spor araçlarının tarihine adanmış bir koleksiyon.” dedi.

14 Mayıs tarihine yapılan açıklamaya göre, koleksiyona ait çıkışını yapacak olan ilk pul, Mayıs 2020’de tanıtılan yeni bir model olan Huracán EVO Spyder’a ait.

Lamborghini DLT ile Çalışan Bir İşletme İle Ortaklık Kurdu

Lamborghini, bu yeni dijital pullarının teslimatı için Bitstamps olarak bilinen yerel bir şirket ile ortaklık kurdu. İlk pul an itibariyle iOS işletim sisteminde Bitstamps uygulamasında mevcut. Lakin bu pulu satın almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun, çünkü 20.000 adetlik sınırlı bir üretim olacak.

Popüler otomobil markası, bu teknolojiyi kullanarak her bir pulun benzersizliğini sağlamayı amaçlıyor. Bitstamps ile çalışan dijital pul, satın alındıktan sonra istendiği takdirde sahibi tarafından tekrar satılabilir durumda olacak.

Ürettiğimiz bu pul, tıpkı fiziksel pullar gibi satın alınabilir, koleksiyonu yapılabilir ve tekrar satılabilir özellikte.

Bitstamps uygulamasının aktardığı bilgilere göre, Huracán EVO Spyder pulu an itibariyle 9.90€ fiyatıyla satışa sunulacak. Fakat şimdilik, uygulamada ne tür ödeme yöntemlerinin geçerli olduğu belli değil.

Blockchain ve Orijinallik Doğrulaması

İlk olarak Haziran 2019’da Avusturya Postası, bir dizi blockchain sertifikalı koleksiyon pulları yayınladı. Buna göre bu pullar, blockchain teknolojisi ile orijinalliği doğrulanan ilk pullar oldu.

Lamborghini tarafında ise bu uygulama bir ilk değil. Geçen yıl firma, klasik arabalarının orijinalliğini doğrulamak amacıyla Salesforce Blockchain adı altında bir uygulama başlatmıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version