Muhabbit

Larry Fink: Rusya-Ukrayna Savaşı, Kripto Para Kullanımını Hızlandıracak!

Fink, savaşın, ülkeleri para birimi bağımlılıklarını yeniden değerlendirmeye sevk edeceğini belirtti.

Rusya Ukrayna Genel

Rusya Ukrayna Genel

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock’un CEO’su Larry Fink, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın, dijital para birimlerinin kullanımını hızlandıracağını belirtti. Bu kapsamda da CEO, Blackrock’un, müşterilerine daha farklı alanlarda hizmet etmek için dijital para birimleri, stablecoinler ve benzer temel teknolojileri araştırdığını dile getirdi.

Bilindiği üzere Blackrock, 10 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten, dünyanın en büyük varlık yöneticisidir. Gelişen kripto para piyasası alanında da geride kalmak istemeyen banka, bu alandaki araştırmalarına devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin, son otuz yılda yaşanılan küreselleşmeye son verdiğini belirten Larry Fink, şu ifadelere yer verdi:

“Savaşın daha az tartışılan bir yönü, dijital para birimlerini hızlandırma üzerindeki potansiyel etkisidir. Savaş, ülkeleri para birimi bağımlılıklarını yeniden değerlendirmeye sevk edecek.”

Ünlü İsimler Kripto Paralar Hakkında Olumlu Açıklama Yapıyor

Bunun yanında, önde gelen başka yatırımcılar da, Rusya-Ukrayna savaşının ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi olma rolünü riske atabileceğini dile getirmeye devam ediyor. Örneğin, bu ayın başlarında, milyarder yatırımcı Jim Rogers, Rusya yaptırımlarının ABD dolarının sonu olduğunu söyledi. Bunun yanında Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, insanların rezerv para biriminin ne olduğunu bulmak için mücadele edecekleri bilinmeyen bir dünyaya girdiklerini dile getirdi.

Dijital para birimlerinin getirebileceği bazı faydalardan da bahseden Fink, şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Düşünceli bir şekilde tasarlanmış küresel bir dijital ödeme sistemi, kara para aklama ve yolsuzluk riskini azaltırken uluslararası işlemlerin çözümünü iyileştirebilir. Ayrıca, dijital para birimleri, örneğin gurbetçi işçilerin kazançlarını ailelerine geri göndermesi gibi, sınır ötesi ödemelerin maliyetlerini düşürmeye de yardımcı olabilir.”

Bu gibi gelişmeleri göz önünde bulundurduklarını dile getiren Fink, Blackrock’un da müşterilere kripto para hizmetleri sunabilmek üzere araştırma yaptığını belirtti.

“Müşterilerimizden artan ilgiyi gördükçe, onlara daha iyi hizmet etmemize nasıl yardımcı olabileceklerini anlamak için dijital para birimleri, stablecoinleri ve temel teknolojileri inceliyoruz.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version