Muhabbit

Larsen: ABD, Çin ile Olan Teknolojik Savaşı Kaybediyor!

ABD, bu savaşı kaybeder mi?

ABD

6 Ekim’de LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, ABD’nin “küresel finans sisteminin yeni nesline” ayak uydurma konusunda geride kaldığını söyledi.

Larsen’in konuşması, şirketin farklı bir yargı alanına geçmeyi düşünmesine yol açan ABD düzenlemelerinden kaynaklananan bazı sorunlar üzerine devam etti.

Larsen, Çin’in merkezi hükümetinin yasama netliği sağlama, kaynakları tahsis etme, altyapı oluşturma ve blockchainde ve diğer gelişen teknolojilerde yeniliği teşvik etmede Amerika hükümetini geride bıraktığını iddia etti. Larsen’e göre, ABD, Çin ile devam eden “teknoloji savaşta” geri kalmış durumda.

Çin, bu teknolojilerin gelecek nesil finans sisteminin kontrolünü sağlayacağını kabul etti. SWIFT ve geleneksel bankacılığı önümüzdeki yirmi yıl boyunca kullanacağımız bir sistem olmayacak.

Ripple’ın kurucu ortağı, ABD’nin doları kaynaklaştırma girişimini benimsemediğini vurguladı ve Çin’in “bir CBDC için çok tecrübeli” olduğuna dikkat çekti. Larsen, CBDC’nin Çin’in “yuanı küresel olarak yaymasına” ve ABD dolarının uluslararası piyasalardaki hakimiyetini zayıflatacağını sözlerine ekledi.

Bu haftanın başlarında, Çin Halk Bankası vali yardımcısı Fan Yi Fen, merkez bankasının DCEP pilot programı aracılığı ile 162 milyon $’dan fazla işlem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Larsen, Çinli düzenleyicilerin ABD’deki muadillerinden çok daha uyumlu olduğunu belirtti ve SEC’in tasarladığı dışlayıcı politikaları sürdürmek yerine, blockchainin Çin ile olan teknolojik yarışta kritik bir alan olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Larsen ayrıca, “proof-of-work” madenciliğinin Çin tarafından kontrol edildiğini düşünüyor. Ayrıca, Çinli madencilerin “Çin Halk Partisi” tarafından kontrol edildiğini düşünüyor. Bu durumun ışığında Larsen, Çin’in kripto para madenciliğindeki hakimiyeti konusunda tedirgin.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version