Muhabbit

Laura Shin Kimdir?

Gazetecilikten yayıncılığa Laura Shin kimdir? Hep birlikte inceleyeim.

Laura Shin, 1975 ABD doğumlu gazeteci, yazar ve yayıncıdır. Shin, “Unchained” ve “Unconfirmed” podcastleri ile kripto para dünyasına ışık tutmuştur.

Stanford Üniversitesi’nden mezun olup kendi podcastleri ile ünlendiği yolculuğunda neler yaşadığına beraber bakalım.

Laura Shin’in Eğitim Hayatı

Shin, Stanford Üniversitesi’nden mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca aktif olan Shin, kampüs topluluklarında sıklıkla yer aldı. Stanford Daily’de yazar ve sonrasında kıdemli yazar olarak çalışırken 1997 yılında Bay Area’da yayımlanan bir grafiti hikayesi için “En iyi Ara Makale Ödülü”nü aldı.

Yazar, Phi Beta Kappa üyesi olarak Oxford’da Stanford programına katıldı ve onur belgesiyle mezun oldu.

1998 yılında New York City’ye taşındı. Burada Columbia Üniversitesi’nde gazetecilik üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2008’de tamamladığı yüksek lisansında, “Süper Fon Alanı” olarak adlandırılan Gowanus Kanalı’nı rehabilite etme çabaları üzerine tez yazdı.

Laura Shin’in Kariyerinin İlk Yılları

Laura Shin’in Kariyerinin Doruk Noktaları

2013 yılında Forbes’a katılan Shin, burada kripto para dünyası ile tanıştı. Tanıştığı bu yeni dünya için Shin şunları söyledi:

“Kripto para dünyasını keşfettim ve takıntılı oldum. Sadece bunun hakkında yazmak istedim. Yeni bir şeylere açtım.”

Burada teknoloji ve blok zinciri üzerine yönelmeye başlayan yazar, ilk Forbes Fintech 50 listesine öncülük ettiği için bankacılık sisteminin eksiklerini biliyordu.

2016 yılında Forbes 12 podcast yayınlıyordu. Shin buradaki fırsatı görerek Bitcoin ve blok zinciri teknolojisi üzerine Forbes’in 13. podcast’ini yayınlamaya başladı. “Unchained” adlı program Forbes’te 1 yıl boyunca devam etti ve sonrasında kapatıldı. Shin bundan sonra Forbes’ta tam zamanlı olarak kıdemli editör olarak çalışmaya başladı.

Shin, 2016 Blockchain Ödülleri’nde “En Anlayışlı Gazeteci” seçildi.

Forbes’tan 2018 yılında ayrılan Shin, kripto para ve blok zinciri üzerine “Unchained” isimli podcastleri tekrar yapmaya başladı. Ayrıca kripto para analiz uzmanlarıyla yaptığı “Unconfirmed” isimli podcastleri yaptı.

Laura Shin’in Blok Zinciri Üzerine “Unchained” Podcasti

Shin’in podcastleri kısa sürede tutulunca oldukça popüler oldu. Bu sürede Shin platformunu kripto para eğitimi üzerine kullandı. Platformda kripto para ile alakalı fikirler, analizler, kripto paraların benimsenmesi, Ethereum 2.0, merkez bankası dijital parası (CBDC) gibi popüler konularda dinleyicilerini bilgilendirdi.

Shin 2020 yılında konuşmacı olarak Ethereal Virtual Summit ve LA Blockchain Summit’e de katıldı.

Laura Shin yayınlarına kripto para alanında yeni kişileri de tanınmış kişileri de konuk etti. Konukları arasında;

“Unchained” podcasti 2021 yılına kadar 15 milyondan fazla indirildi ve görüntülendi.

Laura Shin 22 Şubat 2022 tarihinde “The Cryptopians” adlı bir kitap çıkardı. Kitapta, kripto para pazarında gerçekte ne olduğunu gösteriyor: para, kültür ve iktidardaki gelecek devrimi etkilemek için derinden kişisel bir mücadele.

Kaynaklar:

  1. https://currency.com/women-in-crypto-laura-shin
  2. https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Laura_Shin
  3. https://everipedia.org/wiki/lang_en/laura-shin
  4. https://www.linkedin.com/in/laurashin/

Daha fazla Kimdir Haberleri için: Kimdir Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version