Muhabbit

Ledger, Kripto Para Banka Kartını Piyasaya Sürüyor

Ledger, ABD ve AB’de kripto para ödeme hizmeti verecek olan yeni kripto para banka kartı Crypto Life’ı duyurdu.

Ledger-Muhabbit

Ledger-Muhabbit

Donanım cüzdanları ile beğeni toplayan Ledger, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa Birliği’nde kripto para hizmeti verecek olan banka kartını açıkladı.

Ledger, donanım cüzdanlarının yanına bir de kripto para ile ödeme olanağı sağlayan kripto para banka kartını hizmete sunacağını açıkladı. Şirket tarafından bugün (9 Aralık 2021) yapılan açıklamada, piyasaya sürülen banka kartının adının Crypto Life olduğu ve 50 milyondan fazla perakendeci ile çevrim içi mağazada kullanılabileceği ifade edildi.

Crypto Life banka kartının hem artan talebe “gereğince” hizmet vermek hem de bir varlık deposundan çok bir “alım satım” aracı olarak kripto para birimlerinin benimsenmesi için çalışması bekleniyor.

Şu an için hizmetin sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde kalması planlanıyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde İngiltere, Fransa ve Almanya’daki Crypto Life banka kartı sahipleri kripto para ödemelerini gerçekleştirebilecek. 2022 yılının ikinci çeyreğinde ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kart sahipleri ayrıcalıklardan yararlanabilecek. İlerleyen zamanlarda bahsedilen sınırların genişletilmesi söz konusu olabilir.

Kart sahiplerinin %0’dan başlayan oranlar ile kripto para birimlerini teminat olarak kullanarak kartta harcamak için veyahut nakit çekim yapmak için bir kredi limiti açmasına izin verilecek. %0’dan başlayan oranların ise bölgeye göre değişeceği belirtilmekte.

HODL Yapma, Harca!

Ledger Baş Deneyim Sorumlusu Ian Rogers, CoinDesk’e piyasaya sürmeyi planladıkları kripto para banka kartı Crypto Life ile alakalı olarak bir açıklamada bulundu. Açıklamada şirketin “HODL” seçeneği olarak başladığını ancak kripto para yatırımcılarının kripto paraları daha esnek ve aktif bir şekilde kullanma talebi karşısında banka kartını piyasaya sürdüklerini ifade etti. Rogers, Ledger’ın kripto para banka kartı Crypto Life’ın geleneksel finans sistemini değiştirmeye yönelik bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Ledger’ın kripto para banka kartı Crypto Life’ın program yönetimi ve altyapı çalışmaları için Fintech şirketi Baanx ile çalışılacağı belirtildi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version