Muhabbit

Ledger, MicroStrategy’e Yardımcı Olmak İstiyor!

Ledger gözünü büyük firmalara dikti!

Ledger

Ledger firması, çoğunluklar tüketiciye dönük donanım cüzdanları ile tanınmakta. Ancak şirketin üründen sorumlu başkan yardımcısı Jean-Michel Pailhon’a göre, geçen yıldan beri birçok işletme Ledger Vault kullanmaya başladı.

Bu ürün, kurumsal müşterilere saklama çözümleri sağlamakta. Ayrıca, Ledger ekibi şu anda MicroStrategy’e ürününü satmaya çalışıyor.

Bildiğiniz üzere MicroStrategy, fonlarının büyük bir kısmını Bitcoin’e dönüştürerek finansal bir sıçrama yaşamıştı. Bununla birlikte, yakın zamanda 50 milyon $ değerinde Bitcoin satın alan Square, varlıklarını güvence altına almak için açık kaynaklı “SubZero Framework“ünü geliştirdi.

Pailhon, dijital varlıkların yönetimi için her iki şirketin de, Donanım Güvenlik Modülleri kullandığını söyledi. HSM’ler kritik verilerin güvenliğini sağlama amacı ile onlarca yıldır kullanılmaktadır ve genellikle aşılamaz protokollerdir. SubZero harika bir framework olsa da Pailhon, HSM’lerin nasıl konuşlandırılacağını ve yöneteceğini bilen Square gibi teknoloji şirketleri için uygun olduğunu belirtti.

Pailhon, MicroStrategy gibi bir şirkete katılım konusunda atacakları potansiyel adımları şu şekilde sıraladı: İlk olarak, işlemlerin yekilendirilmesine kaç kişinin dahil olacağına karar vermek, çünkü genel kurulum işlemi verilen 3 anahtarın 2’sini gerektirmekte. Bu özel anahtarlar bir HSM’de saklanır. Aynı zamanda, özel anahtarların bazı kısımları fiziksel kasada saklanabilir.

Bir şirket görevlisi bir işlem yapmak istediğinde, Ledger Vault’ta oturum açar ve istenen işlemi gerçekleştirir. Ardından, üç anahtar sahibine bildirim gider. Bu kişiler, işlemi onaylamak için oturum açarlar ve Ledger Blue’yu bilgisayarlarına bağlarlar. Son olarak, Ledger Blue pinlerini girerler.

Pailhon, Ledger’ın sistemi sağlamak ve HSM altyapısı ile ilgilenmesi haricinde, müşterilerin kendi sorumluluklarının dışında olduğunu söylüyor. Bu bazı durumlarda sorun yaratabilir. Çünkü bazı şirketler kanunen düzenlenmiş bir kuruluş ile anlaşma sağlamak zorunda kalabilir.

Pailhon bu durum ile ilgili şu yorumu yaptı:

Denetime tabi bir servise ihtiyacınız varsa, düzenlenmiş bir kuruluştan işlem sürecinde imza sahiplerinden biri olmasını isteyebilirsiniz.

Bu arada MicroStrategy firması, ilgili riskleri bildiğinden dolayı, Bitcoin’lerini nerede sakladığını açıklamadı.

Son Yazılar

Exit mobile version