Muhabbit

LG Blockchain Tabanlı Kimlik Tanıma Sistemine Girişiyor!

Güney Kore’nin lider teknoloji şirketlerinden LG CNS, Kanada merkezli kimlik tanıma sistemleri şirketi Evernym ile Blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemi geliştirmek için anlaştı.

Güney Kore’nin lider teknoloji şirketlerinden LG CNS, Kanada merkezli kimlik tanıma sistemleri şirketi Evernym ile Blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemi geliştirmek için anlaştı.

Blockchain teknolojisi aklınıza gelebilecek her alanda hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Güney Kore’nin popüler teknoloji firması LG’nin bilgi teknolojileri birimi olan LG CNS de Blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemlerine merak sardı. Kanada’nın kimlik tanıma sistemleri şirketi Evernym ile küresel standartlara uygun bir Blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemi oluşturmak amacıyla masaya oturdu.

İki şirkete de yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, partnerliğin amacı blockchain tabanlı merkeziyetsiz kimlik tanıma servisi (DID) geliştirmek. DID, çeşitli güvenlik sorunlarına karşı kullanılan bir teknolojidir. Bununla birlikte kullanıcılara herhangi bir merkezi kayıtla veya sertifikayla uğraşmadan dijital kimlikleri üzerinde tam kontrolü elde etmelerini sağlar.

Başta SSI olmak üzere alanında oldukça başarılı olan Evernym, DLT tabanlı DID çözümlerinde öncü bir rol oynamıştır. Yıllardır Blockchain tabanlı çözümleri ve kimlik tanıma sistemlerinin yaygınlaşması için teşvik edici adımlar atmaktadır. Bu adımlara DID üzerine kurulu teknoloji firmalarının ittifakının somutlaşmış hâli olan Sovrin Vakfı’nı kurmak da dahildir.

LG CNS ve Evernym’in bu partnerlik sayesinde Blockchain tabanlı bir kimlik tanıma sistemi piyasaya sürülecek. Bu sistemin büyük şirketlerdeki kişisel veri ihlallerine veya kimlik hırsızlığına karşı koruma sağlaması bekleniyor. Sistemin LG’nin şirketlerinde kullanılması planlanıyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version