Muhabbit

Liechtenstein Bankası Kripto Para Muhafaza Edecek!

Özel banka sektörü, blockchain teknolojisiyle gücüne güç katıyor.

Mason Privatbank Liechtenstein AG, Hong Hong merkezli Hex Trust ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık ile birlikte banka, kripto para birimlerin muhafaza edilmesine izin veren özel bankalardan biri haline geldi.

Bankanın piyasa sorumlusu Huber Buechel, Liechtenstein bankasının Asya ve Avrupa dahilinde, kripto para birimlerine, stablecoinlere ve security tokenlere yatırım yapmak ile ilgilenen yüksek profilli müşterilere sahip olduğunu söyledi.

Buechel, “müşteri portföyümüzde hiç günlük ticaret yapan yatırımcımız yok” dedi. Ayrıca yakın gelecekte banka, bir SWIFT entegrasyonu ile birlikte Hex Trust’a bağlanabilir. Ve bu bağlantı sayesinde Trust şirketinin doğrudan bankanın çekirdeğine ulaşabilen uygulama programlama arayüzleri oluşturmasına izin verebilir.

Buechel, müşterilerin kripto para birimlerine doğrudan yatırım yapmalarını sağlayan, dünyanın ilk kripto para birimlerine destek veren bir Liechtenstein menşeli bir banka olan Bank Frick’te uzun yıllar çalıştıktan sonra, geçtiğimiz temmuz ayında Mason Privatbank Liechtenstein’a katıldı. Bu deneyimi ile birlikte Buechel, hizmet verdiği bankanın portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılara hitap etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Hex Trust ile yapılan ortaklık ayrıca, bankanın müşterilerine kripto kredi sağlayan 3. taraf sağlayıcılarına erişim sağlamalarına yarayacak.

Hex Trust’ın CEO’su Alessie Quaglini, Hong Kong merkezli Mason Financial Holdings ile yaptıkları ortaklığın bünyelerinde ki ilk Asya merkezli banka ortaklığı olduğunu söyledi.

Quaglini;

Nihai hedefimiz, geleneksel piyasa ile dijital piyasa arasında bir bağlantı kurmak.

2020 yılının gelecek yarısında, Hex Trust İtalya ve Almanya’da bir ofis açarak Avrupa ile olan iletişimini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Hex Trust ayrıca, Hong Kong’da kara para aklama ve terörle mücadele yönetmeliği kapsamında bir lisansa sahip. Bununla beraber, Almanya’nın Mali Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından kripto para muhafaza hizmeti sunmak için geçici olarak yetkilendirilen şirketin, Almanya’da kripto para muhafaza etme lisansı var.

Bildiğiniz gibi, son dönemlerde bir çok banka kripto paralar ile ilgili çalışma yapmakta. Muhtemelen yakın gelecekte Liechtenstein bankasının aldığı kararları bir çok bankada da göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version