Muhabbit

Lindsay Lohan “Deneyimsel” NFT’ler Satmaya Hazırlanıyor

Ünlü Hollywood yıldızının sektördeki başka pek çok önde gelen ismin izinden giderek “deneyimsel NFT” piyasasına giriş yapacağı ifade ediliyor.

Lindsey

Lindsey Lohan deneyimsel NFT'ler üretmeye hazırlanıyor.

Ünlü oyuncu Lindsay Lohan “deneyimsel NFT” piyasasına giren Hollywood yıldızları arasına adını yazdırmaya hazırlanıyor.

Lohan’ın Stacks ağı üzerinde yer alan Superfandom platformunda deneyime dayalı NFT’ler satacağı belirtiliyor. Lohan’ın ayrıca daha fazla ünlü ismi NFT piyasasına çekebilmek adına platforma danışmanlık da sağlayacağı belirtiliyor.

Deneyime dayalı NFT’ler alışageldiğimiz NFT konseptinden sıyrılarak ünlü isimlerin hayranları ile interaktif bir deneyim yaşamasına kapı aralıyor. Bu NFT’ler sayesinde insanlar hayranı oldukları kişilerle sanal ya da gerçek dünyada buluşma imkanına sahip oluyor. Örneğin, deneyime dayalı NFT’lerini satışa çıkartan ünlü bir şef, hayranları için yemek hazırlayabiliyor.

Lindsay Lohan Superfandom’a akın eden tek ünlü isim değil!

Lindsay Lohan Superfandom platformuna dahil olan ilk ünlü isim değil. Platformda adını söz ettiren diğer isimler arasında ev dekorasyon uzmanı Richard Karn’ı, Starship Troopers’ın sevilen oyuncusu Jake Busey’i ve 30 Minutes’ten Riya Sen’i sayabiliriz.

Stacks Accelerator Layer-1, açık kaynaklı ve Bitcoin üzerinden işlemler gerçekleştirebilen bir blockchain sistemidir. Superfandom ise Stacks Accelerator’ın ilk topluluğundan ortaya çıkan ve developerHiro tarafından desteklenen Rare Sense’in bir alt kuruluşu olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Deneyimsel NFT’ler kullanıcılara eşsiz deneyimler vadediyor

Platformun CSO’su Sophia Pervez’e göre Superfandom’ın deneyime dayalı NFT’leri diğer NFT’lerden çok daha farklı bir deneyim sunuyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan Pervez, Superfandom’ın sunduğu NFT’lerin farkını şu şekilde anlattı:

Bunlar tipik CryptoPunk ya da Bored Ape stilinde NFT’ler değiller. Deneyimsel NFT’ler pek çok kişi için çok daha tercih edilesi bir seçenek. Çünkü standart NFT’ler sanatçılar için harika imkanlar sunuyor,evet… Peki ama ya sanatçı değilsen? Ya şef ya da aktörsen?

Pervez’in sözlerinin somut yansıması ünlülerin Superfandom’da oluşturduğu NFT’lerde açıkça görülüyor. Örneğin, 1990’lı yıllarda televizyonda bir rüzgar gibi esen Karn, yarattığı NFT’lerle hayranlarına birlikte golf oynama imkanı, ya da yan yana video çekme şansı sunuyor. Bunlara ek olarak, platformdaki diğer ünlü isimlerin oluşturduğu NFT’ler arasında egzersiz seansları, oyunculuk dersleri ya da yalnızca birlikte vakit geçirme gibi seçenekler bulunuyor.

Lindsay Lohan Daft Punk temalı bir NFT sattı.

Superfandom önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlıyor

Pervez’in bildirdiğine göre Superfandom önümüzdeki iki hafta içerisinde faaliyetlerine başlayacak, ve böylece fanlar eşsiz deneyime dayalı NFT’leri platform üzerinden satın alabilecek. Bu süreçte platformun çözümlenmeyi bekleyen en büyük sıkıntısı ise NFT’lerin sağladığı tecrübenin yalnızca bir kez deneyimlenebiliyor olması.

Tek bir hayran bir tecrübeyi birden fazla defa deneyimleyemeyeceği için, deneyimsel NFT’lerin tekrar satımını sağlayabileceğimiz ikincil bir piyasa üretmek en büyük önceliğimiz.

Perez’e göre ikincil bir piyasanın oluşturulması durumunda NFT’ler rahatlıkla yeniden satılabilecek ve yeni sahipleri tarafından da deneyimlenebilecek. Böylece platform tek bir NFT’den birden fazla kez kâr elde edebilecek.

Her ne kadar Lindsay Lohan’ın Superfandom’a danışmanlık sağlayacak olması başta şaşırtıcı gelse de Lohan sektörde birçok diğer ünlü isme kıyasla çok daha tecrübeli. Lohan şimdiden bir şarkısını NFT formatında piyasaya sürdü. Bununla birlikte Daft Punk temalı bir NFT’sini Rarible üzerinden satışa çıkardı. Lohan’ın Superfandom’da nasıl NFT’ler üreteceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version