Muhabbit

Listelenmenin Ardından Gözünü Covid-19 Sahteciliğine Dikti!

JPMorgan’ın Kadena’sının token’ı Kadena (KDA) ilk kez Bittrex üzerinde listelendi. Hızını kesmeyen Kadena, Covid-19 testlerindeki sahtecilikle mücadele için bir takip sistemi başlattı.

JPMorgan’ın Kadena’sının token’ı Kadena (KDA) ilk kez Bittrex üzerinde listelendi. Hızını kesmeyen Kadena, Covid-19 testlerindeki sahtecilikle mücadele için bir takip sistemi başlattı.

JPMorgan kripto para dünyasıyla olan etkileşimlerine her gün bir yenisini ekliyor. 25 Haziran tarihinde kripto para borsası Bittrex üzerinde ilk kez Blockchain spin-off’u Kadena’nın token’ı Kadena (KDA) listelenmeye başlandı.

Corona virüsü ile mücadele süresince sahtekârların ve fırsatçıların türediğini sizlerle paylaşmıştık [1][2][3]. Bu sahtecilik furyasının bir kolu da Covid-19 testlerinde dönüyor. Testlerin üretilmesiyle beraber hastaya gelene kadar tüm tedarik zincirinin takip edilmesine dayanan bir uygulama geliştiren Kadena, dApp’ı açık kaynaklı olarak sunuyor.

Peki Nasıl İşliyor?

Kadena’nın Blockchain tabanlı uygulaması, üretim aşamasından itibaren testler üzerinde olan bir QR kodunu baz alıyor. Tedarik zincirinin herhangi bir aşamasında uygulama üzerinden QR kodu okutulduğunda testin üretim yeri, üretim saati ve üretici firma gibi özellikler görülebiliyor.

Bu sayede hastaya tedarik edilen testin sahte olup olmadığı belirlenebiliyor. Bununla birlikte test yapıldıktan sonra hasta durumunun kontrolü ve test sonucu için de uygulamadan yararlanabileceği belirtiliyor.

Corona virüsü pandemisinin ilk yayılma döneminde maskeler için de benzer bir uygulama yapılmıştı. Çin’den gelen maskelerin merdiven altı olup olmadığını anlamak amacıyla Amerika merkezli bir şirket olan Real Item Company, Blockchain tabanlı uygulama ile maskelerin tüm tedarik zincirinin takibini mümkün kılmıştı.

Corona virüsü pandemisiyle beraber Blockchain teknolojisi başta olmak üzere kripto para dünyasının birçok dalı, mücadelede ön saflarda çalışanlara yardımcı olmak için çeşitli uygulamalarda yer aldı.

Merkeziyetsiz Yapay Zekâ İttifakı kuruldu. VeChain, The E-NewHealthLife uygulamasını sağlık kuruluşlarının özellikle de hasta verilerinin saklanmasının ve ulaşılmasının kolaylaşması amacıyla piyasaya sundu. Blockchain’in say say bitmeyen faydaları dünyayı çok daha “kolay” ve “yaşanabilir” bir hâle getirmeye devam ediyor [1][2][3][4][5].

Son Yazılar

Exit mobile version