Muhabbit

Litecoin Fiyat Analizi 19.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz (19.11.2020). Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin Fiyat Analizi ilk versiyon

Aslında bugün Bitcoin Fiyat Analizi yazısı hazırlayacaktım. Ancak onun için daha farklı daha güzel bir şeyler düşündüm. Yarın Bitcoin Teknik Analizini hazırlarken geçmiş dönemlerle karşılaştıracağım. Geçmişte ATH yaparken nasıl hareketler yapmış. O hareketler ile şimdiki hareketler uyumlu mu, devamını da yarına bırakalım. Bugün ise Litecoin’i inceleyeceğiz.

Litecoin LTC fiyat grafiği 19.11.2020. 3 günlük grafik veriler Binance borsasına aittir.

Litecoin fiyatı son günlerde sürekli olarak artınca kısa vadedeki dirençlerinin tümünü kırdı. Bundan dolayı şimdi uzun vadedeki destek/dirençlerine bakacağız. Yukarıdaki grafik 3 günlük yani her mum 3 günü ifade etmekte. Fiyatın şu an bir direnç bölgesinde olduğunu görmekteyiz. Bir önceki direnci (70 dolar bölgesi) kırdıktan sonra bir retest işlemi gerçekleştirdi aslında. Ancak bu grafikte bu görünmemekte. Birazdan daha küçük zaman diliminde incelediğimizde onu da göreceğiz. Bu grafik için son olarak, buradan bir düzeltme gelse genel anlamda durum baya güzel durmakta.

Litecoin LTC fiyat grafiği 19.11.2020. Saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

Şimdi de daha küçük zaman diliminde bakalım. Yukarıda kırdığı direnci retest ettiğini ancak görünmediğini belirtmiştim. Burada kırmızı ok ile bu retesti gösterdim. Fitil ucu tam olarak bir önceki tepe noktasına kadar inmese de orayı retest olarak değerlendirebiliriz. Fiyat şu an bir önceki tepe noktasını geçmiş durumda ve RSI da oversold bölgesine geçmiş. Burada yapacağı fiyat hareketi oldukça önemli çünkü burada tutunamazsa tekrar bir 68-70 dolar bölgesine retest gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version