Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 02.01.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin fiyat analizi Draco

Herkese iyi akşamlar. Yeni yılın ilk fiyat analizi yazımda Litecoin’i inceleyeceğim. Bitcoin’in 52.000 dolar direncinden ret yemesi ile beraber birçok coinde geri çekilmeler yaşanmaya başladı. Bunlardan biri de Litecoin. Bitcoin’deki fiyat düşüşü ile beraber Litecoin de destek bölgesine kadar geriledi.

LTC Fiyat 2 Ocak 2022

Yaklaşık bir hafta önce Litecoin 165 dolar seviyesindeki direncini test etmekteydi. Ancak burayı kıramadı ve 143 dolardaki destek seviyesine kadar geriledi. Yazıyı hazırladığım sırada 152,7 dolar seviyesinden işlem görmekte.

LTC Grafik 2 Ocak 2022

Litecoin LTC fiyat grafiği 02.01.2022. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında işlem göre Litecoin süresiz kontratına ait fiyat grafiği. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 4 saatlik zaman dilimindedir.

LTC Analiz 2 Ocak 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Litecoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Grafiğe ilk baktığınızda çok fazla bölge olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak genel fiyat hareketlerini görebilmeniz için grafiği büyütüp ekledim. Dikkat edecek olursanız iki bölge arasındaki fiyat farkı kısa/orta vadeli bir grafik için normal olduğunu göreceksiniz.

Litecoin için 165 dolar bölgesindeki direnci oldukça önemliydi. Geçtiğimiz günlerde burayı test etti. Ancak kıramadı. Bunun sonucunda da 143 dolardaki destek seviyesine geriledi. Grafiğe genel olarak baktığımızda düşüş trendi sonrası fiyatın bu iki bölge arasında sıkışmış olduğunu görmekteyiz. Fiyat şu an burada akümüle olmakta. Bu tarz hareketlerde fiyatın hangi bölgeyi kıracağı oldukça önemlidir. Çünkü genelde bu kırılım fiyatın yönünü belirler.

LTC Yorum 2 Ocak 2022

Fiyat 143 dolar bölgesinden tekrar tepki almış durumda. Umarım bu hareket ile 165 dolar bölgesini kırar ve artık yatırımcılarına rahat bir nefes aldırır.

Bu analize TradingView üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Litecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde LTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version