Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 13.08.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin fiyat analizi Draco

Herkese iyi akşamlar. Fiyat analizi yazı dizimde bu akşam Litecoin’i inceleyeceğim. Yazılarımda uzun zamandır Litecoin’e yer vermediğimi fark ettim. Bundan dolayı da Litecoin’in son durumuna hep birlikte bakalım istedim.

LTC Fiyat 13 Ağustos 2021

Litecoin 20 Temmuz’da 104 dolar bandını test ettikten sonra güzel bir yükseliş trendi yakaladı. Bu yükseliş ile birlikte düşen trendini kırdı ve 180 dolar bandına kadar çıktı. Şu an ise 177 dolar bandından işlem görmekte.

LTC Grafik 13 Ağustos 2021

Litecoin LTC fiyat grafiği 13.08.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Bybit borsasından alınmıştır.

Litecoin/Tether (LTC/USDT) Süresiz vadeli kontratı (Perpetual) 4 saatlik fiyat grafiği. Bir önceki Litecoin fiyat analizi yazımda mor düşen trend henüz kırılmamıştı. İlgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Grafik her zaman olduğu gibi logaritmik ayarlardadır ve Tradingview’den alınmıştır.

LTC Analiz 13 Ağustos 2021

Grafikteki yeşil alanlar Litecoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Fiyat mor düşen trendi kırdıktan sonra yaklaşık %40 yükseldi ve şu an 180 dolar direncini zorlamakta.

Fiyatın oluşturmuş olduğu son 3 tepeye baktığımızda (9-13 ağustos tarihlerinde) RSI ile uyumsuzluk olduğunu görmekteyiz. Fiyat daha yüksek tepeler yaparken RSI daha düşük tepeler yapmış durumda. Ancak RSI’da oluşan tepelerin değerlerine baktığımızda 75-65 bandında olduğunu görmekteyiz. RSI uyumsuzlukları genelde 75 hatta 80 bandının üzerinde olursa daha yüksek olasılıkla çalışırlar. Ondan dolayı buraya negatif RSI uyumsuzluğu var demeyeceğim.

Grafikte bir de mor yükselen trend bulunmakta. Bildiğiniz üzere trendlerde en önemli noktalardan biri test sayısıdır. Bu trendin test sayısı şu anlık 3. Bundan dolayı güvenilir bir trend diyemeyiz. Ancak bu trendi takip etmeye devam edeceğim. Eğer ki fiyat ileride bu trendi tekrar test ederse daha yakından takibe alacağım.

LTC Yorum 13 Ağustos 2021

Grafiğe genel olarak baktığımda fiyat 150 dolar bölgesini aşarak bir önceki tepe bölgesini geçmiş durumda. Bu durum da orta/uzun vadede yükseliş trendine işaret etmektedir. Zaten son zamanlarda kripto para piyasasında güzel yükselişler görmekteyiz. Şimdilik Litecoin de buna ayak uyduruyor.

Daha fazla Litecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version