Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 13.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz (13.11.2020). Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Litecoin Fiyat Analizi ilk versiyon

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin LTC’yi inceleyeceğiz. Aslında Litecoin fiyat analizini dün hazırlayacaktım. Ancak biraz rahatsızlandığım için bugüne ertelemek durumunda kaldım. Twitter’dan ve diğer sosyal medya ortamlarından çok sayıda geçmiş olsun mesajı aldım bunlar için de çok teşekkür ederim hepinize.

Litecoin LTC fiyat grafiği 13.11.2020. 3 günlük grafik veriler FTX borsasından alınmıştır

Fiyatlar yükselmeye başladıkça ve grafiklerde yeni tepeler oluşturmaya başladıkça biz de direnç bölgelerini bulabilmek için grafiklere daha geniş perspektiflerden bakmaya başlıyoruz. Üstteki grafiğimizde her mum 3 günlük zaman dilimini temsil etmekte. Gördüğünüz üzere fiyat şuan bir direnç bölgesinde. Bu bölgeyi yaklaşık 5-6 gün önce de test etmiştik(bu grafikte 2 mum öncesi). Bu bölgeyi daha ayrıntılı açıdan yani daha küçük zaman diliminde de inceleyeceğiz. Şu an bu bölgeyi kırması bana biraz zor göründü açıkçası (Ama düzgün bir yapı oluşmadan bu düşünceme göre işleme girmem). Eğer bu bölgeden ret yiyip 52 dolar bölgesine gelirse harika olacağını düşünüyorum. Zaten 52 dolar bölgesine önceki fiyat analizi yazılarımda da değinmiş ve çok güzel çalıştığını belirtmiştim. Bu 52 dolar bölgesinden tepki alıp tekrar bu mavi alana (yani şu an üzerinde durduğumuz direnç bölgesi) gelirse o zaman burayı kırması çok daha kolay olacaktır.

Litecoin LTC fiyat grafiği 13.11.2020. 4 saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır

Dört saatlik grafikte baktığımızda ise bugünkü yükselişle fiyat 5-6 gün önceki tepeyi hızlıca geçti. Ancak RSI bir önceki tepenin altında. Bu durum şu an sadece bir RSI uyumsuzluğu ihtimalini anlatır. Fiyat daha da yükselir ve RSI da haliyle onu takip ettiğinde bu RSI uyumsuzluğu ihtimali ortadan kalkar. Ancak burada lokal bir tepe oluşursa bu ihtimal daha da kuvvetlenecektir. Ayrıca unutmayın şu an günlükte bir direnç bölgesindeyiz.

Son olarak toparlarsak, günlükte direnç bölgesindeyiz ve buradan ret yemesi olası bu durumda kullanacağımız destek bölgeleri 2. grafikte mevcut. Diğer yandan fiyat burayı kırarsa güçlü bir direnç aşılmış olacaktır. Bu durumda ise retest bekleyip orada işleme girmek daha sağlıklı olacaktır.

Yukarıda size muhtemel iki senaryoyu da verdim. Bir traderın yapması gereken şey muhtemel senaryoları belirleyip bunlar için planlarını hazırlamasıdır. Her türlü senaryo için planlarınız hazırsa fiyatın ne yöne gittiği umrunuzda olmaz. Çünkü siz zaten bunun için önceden hazırlıklı olmuş olacaksınız.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version