Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 14.03.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin Fiyat Analizi-1

Litecoin Fiyat Analizi-1

Bu akşamki yazımda Litecoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Bu akşam hangi coin için yazı hazırlasam diye grafiklere bakınırken Litecoinde çizmiş olduğum üçgen formasyonunun iyice sıkışmış olduğunu ve kırılmaya yakın olduğunu gördüm. Şimdi bu konuyu daha detaylı inceleyelim.

LTC Fiyat 14 Mart 2022

Litecoin uzun zamandır 100 dolar bölgesinde seyretmekte. Bazen hafif yükselişler gösteriyor bazen de 100 doların altına sarkıyor. Yazıyı hazırladığım sırada 105 dolar bölgesinden işlem görüyor.

LTC Grafik 14 Mart 2022

Litecoin LTC fiyat grafiği 14.03.2022. 6 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında listeli litecoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 6 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

LTC Analiz 14 Mart 2022

Grafikteki yeşil bölgeler takip ettiğim destek ve direnç bölgeleri. Ama bugün bunlara değinmeyeceğiz. Bugün bizim için önemli olan şey grafikteki simetrik üçgen formasyonu. Simetrik üçgen formasyonlarında önemli olan noktalardan biri üçgenin alt ve üst bandına sıralı ve yeterli test sayısının olmasıdır. Buradaki üçgene baktığımızda fiyat hareketinin iki trend arasında oldukça düzgün bir şekilde hareket ettiğini görmekteyiz. Aynı şekilde test sayısı da oldukça iyi. Diğer bir nokta üçgenin artık sonuna doğru gelmiş olmamız. Bu da kırılımın oldukça yakında gerçekleşeceğini gösteriyor.

Simetrik üçgen formasyonlarının iki tarafa da kırılma olasılığı eşittir. Bundan dolayı kırılım gerçekleşmeden işleme girmek oldukça riskli olacaktır. Bundan dolayı kırılımı beklemeyi tercih edeceğim ben. Bu üçgenin kırılımıyla da en azından kısa ve orta vadede bize bir yön göstereceğine inanıyorum.

Bu analize TradingView üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Litecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde LTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version