Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 16.04.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin Fiyat Analizi-1

Litecoin Fiyat Analizi-1

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki teknik analiz yazımda Litecoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Bitcoin’in değer kaybetmesiyle beraber Litecoin fiyatında da düşüşler yaşandı. Ancak birçok altcoinin aksine Litecoin oldukça güzel bir toparlanma yaşadı. Şimdi grafik üzerinde konuşalım.

LTC Fiyat 16 Nisan 2022

Mart ayının sonunda Litecoin fiyat 130 dolar seviyesinin üzerindeydi. Ancak sonrasında kırmızı mumlar ardı ardına geldi ve fiyat 102 dolar bölgesine kadar geriledi. Yukarıda kısaca bahsettiğim gibi Litecoin iyi bir toparlanma yaşadı. Yazıyı hazırladığım sırada 111,6 dolar bölgesinden işlem görüyor.

LTC Grafik 16 Nisan 2022

Litecoin LTC fiyat grafiği 16.04.2022. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında listeli Litecoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

LTC Analiz 16 Nisan 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Litecoin için takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Litecoin için 100 dolar bölgesini son zamanlarda sık sık konuştuk. Burası uzun zamandan beri güçlü bir destek olarak çalışmaya devam etmekteydi. Ancak bu yılın başından beri fiyat bu bölgeyi oldukça sık test etmekte, sürekli bu bölgenin yakınında işlem görmekte ve birkaç defa da bu bölgenin altına sarktı. Son birkaç gün özelinde baktığımızda da fiyat yine bu bölgenin oldukça yakınına gelmiş (101,71 dolar) ve yine buradan tepki almış durumda. Haliyle buraya halen düzgün bir biçimde çalışan bir destek bölgesi diyebiliriz. Ancak günlük grafikte baktığımızda fiyat burayı her test ettiğinde bir öncekinden daha düşük bir tepki aldığını görmekteyiz. Bu aslında bir tehlike işareti, ama direkt olarak buna göre işlem açmak oldukça riskli olur.

Kısa vadeli bakacak olursak, fiyat 115 dolar bölgesini birkaç defa test etmiş durumda ve henüz kırılım gelmemiş. Ancak burayı kırsa bile kısa mesafede güçlü dirençler ile karşılaşacak. Son tepe bölgesi 133 dolar bölgesini aşabilirse oldukça olumlu bir yazı hazırlayacağımı umuyorum.

Daha fazla Litecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde LTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version