Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 27.04.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bu akşamki fiyat analizi yazımda Litecoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son zamanlarda yaşanan düşüşlerle beraber Litecoin 100 dolar seviyesinin altına kadar gerilemişti. Şu an küçük de olsa bazı toparlanma belirtileri gösteriyor. Şimdi analiz kısmımızda daha detaylı inceleyelim.

LTC Fiyat 27 Nisan 2022

Yukarıda da bahsettiğim gibi Litecoin 100 dolar seviyesinin altına sarktı ve dün gece saatlerinde 96 dolar bölgesine kadar indi. Ancak şu an tekrar 100 dolar seviyesinin üzerine çıkmış durumda. Yazıyı hazırladığım sırada 101 dolar bölgesinden işlem görüyor.

LTC Grafik 27 Nisan 2022

Litecoin LTC fiyat grafiği 27.04.2022. 2 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında işlem gören Litecoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 2 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

LTC Analiz 27 Nisan 2022

Grafikteki yeşil bölgeler kısa/orta vadede takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bugün bu bölgelerden biri olan 100 dolar bölgesi üzerinde duracağız. Burası uzun bir süredir sağlam bir destek bölgesi olarak çalışmakta. Ancak son zamanlarda fiyat burayı çok sayıda test etmeye başladı ve zaman zaman altına da sarktı. Son yaşadığımız düşüşlerle beraber de fiyat yine bu bölgenin altına sarkmış durumda.

Yukarıda biraz karamsar gibi konuştum ama az da olsa pozitif bir yapı oluşmakta. Şimdi bunu biraz inceleyelim. Grafiğin sağ tarafında oklar ile işaretlediğim dip bölgelerinde pozitif RSI uyumsuzluğu ihtimali var. Fiyat diplerine baktığımızda ikinci dibin daha aşağıda olduğunu görmekteyiz. Ancak RSI diplerine baktığımızda ikinci dip bölgesinin daha yukarıda olduğunu görmekteyiz. Bu da pozitif RSI uyumsuzluğunu işaret etmekte. Az önce özellikle “ihtimal” kelimesini kullanmıştım, şimdi bunu da açıklayayım. Bu tarz yapılar sıklıkla terste bırakabilmekte. Bu yapılarda iki dip bölgesinin ortasındaki düzeltme seviyesi geçildiğinde daha yüksek bir yüzde ile çalışmaktalar. Bizim grafiğimizde ise 105 dolar bölgesine denk geliyor bölgesi. Fiyat bu bölgeyi geçebilirse (yeni bir dip yapmadan) kısa vadede fiyatın rahatlayacağını düşünüyorum.

Bu analize TradingView üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Litecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde LTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version