Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi 4.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz (4.11.2020). Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Litecoin Fiyat Analizi ilk versiyon

Bugünkü fiyat analizi yazı dizimizde Litecoin’i inceleyeceğiz. Bir önceki Litecoin fiyat analizi yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Bugün biraz değişiklik yapıp Litecoin’i BTC paritesinde de bakacağız. Yani aslında Litecoin’i hem USD karşısında hem de BTC karşısında daha detaylı incelemiş olacağız. Öncelikle USD paritesinde bakalım.

Litecoin LTC fiyat grafiği 4.11.2020. 1 saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

Dün sabah saatlerinde yaşanan düşüşle fiyat önceden belirlediğimiz destek bölgesine indi ve oradan tepki aldı. Ancak bu tepki onu bir sonraki major dirence kadar gitmesine yetmedi. Bugün Bitcoin fiyatı nispeten stabil olsa da Litecoin’de düşüş gerçekleşiyor. Düşüş dediğime pek bakmayın oluşan hareket %3-4 ama bu oranlar margin işlem yapanlar için büyük rakamlar. Konuyu fazla dağıtmadan geri dönelim. Fiyatın üzerinde bulunduğu bölge güzel bir destek bölgesi ve muhtemelen buradan yine tepki alacaktır. Bu bölgeden alacağı tepki ile düşüş trendi (minör) son bulur mu bunu kestirmek açıkçası biraz zor. Dönüş göstergeleri oluşuna dek biraz beklememiz gerekecek.

Litecoin LTC fiyat grafiği 4.11.2020. 2 saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

Bu grafiği atmasaydım olmazdı. Mavi çizgiler ile çizdiğim bölgede bir alçalan (düşen) takoz formasyonu ihtimali bulunmakta. Bazı traderlara göre bu vuruş sayıları yetse de ben riski minimuma indirmek için formasyonların mükemmele yakın olmasını istiyorum. O yüzden şu an buna “ihtimal” dedim. Eğer alt banda bir vuruş daha gelirse o zaman bu formasyonu daha iyi inceleyeceğim.

Litecoin/Bitcoin LTC/BTC grafiği 4.11.2020. Haftalık grafik veriler Bittrex borsasından alınmıştır.

Bu grafikte iki şey dikkatinizi çekmiştir. İlki haftalık grafik olması. İlk defa fiyat analizi yazımda haftalık grafiğe yer veriyorum. Çünkü fiyat şu an bulunduğu noktaya en son Mart 2017 tarihinde gelmiş. Yani 1300 günden fazla bir süre önce. Buradan da anlayacağınız üzere Litecoin, Bitcoin karşısında çok fazla değer kaybetmiş. O zamanlar fiyat en dip olarak 0,0030’u görmüş. Şu an ise 0,0037. Diğer bir nokta ise ilk defa bir fiyat grafiği için Bittrex borsasını kullandım. Çünkü nispeten yeni borsalar (Binance, FTX gibi) fiyat 0,0030 iken daha açılmamışlardı. Yeni borsalarda şu an gördüğümüz fiyatları ATL (All Time Low) olarak gösteriyor.

Daha küçük zaman diliminde LTC/BTC grafiğini incelemek isterdim. Ama açıkçası görebildiğim çok fazla veri yok. Mart 2017’den kalma destek bölgelerinin de çok fazla çalışacağını düşünmediğimden onları ekleme gereği duymadım.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version