Muhabbit

Litecoin LTC Fiyat Analizi

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Litecoin’i inceliyoruz. Litecoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Litecoin fiyat analizi Draco

Herkese selamlar ben Draco, fiyat analizi yazı dizimin bugünkü bölümünde uzun zamandır incelemediğim Litecoin’i inceleyeceğim. 2017 yılındaki tepe bölgesine yaklaşan Litecoin’de “yeni ATH gelecek mi?” soruları sorulmaya başlandı. Şimdi fiyat grafiğindeki son durumlara bakalım.

Litecoin LTC fiyat grafiği 08.05.2021. Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

Yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi takip ettiğim destek ve direnç bölgelerim. Bu bölgeler şimdiye dek güzel bir şekilde çalıştıklarından dolayı bunları değiştirmeyi düşünmüyorum. Saatlik zaman diliminde bu bölgeleri oluşturduğum için aşırı geniş değiller ve trade yaparken baya kullanışlı oluyorlar. Siz de trade stratejinize göre farklı zaman dilimlerinde destek ve dirençlerinizi belirleyebilirsiniz. Eğer destek ve direnç bölgelerini belirlemeyi bilmiyorsanız buraya tıklayarak destek/direnç dersime göz atabilirsiniz.

Grafiğe gelecek olursak, fiyatın ATH bölgesine yaklaştığını yazının başında belirtmiştim. Bildiğiniz üzere ATH bölgeleri güçlü dirençlerdir. Bundan dolayı bu bölgelerde dikkatli olmakta fayda vardır. Fiyat grafiğine göz gezdirince bazı arkadaşlar burada bir ikili tepe formasyonu olduğunu söyleyebilirler. Ama burada ikili tepe olduğunu düşünmüyorum. İkili tepe/ikili dip formasyonu dersime de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kısaca bahsetmem gerekirse, ikinci tepe birinci tepenin üzerinde mum kapamış ve iki tepe arasında simetri bulunmamakta.

Litecoin LTC Yorum, Fiyat Analizi

Fiyat 338 dolar bölgesindeki desteğini ikinci defa test ettiğini görüyoruz. Yaptığı harekete bakarsam buradaki bölgeyi zayıflattığını düşünüyorum. Eğer bir daha test etmeye kalkarsa dikkatli olmakta fayda var, bu desteğin kırılabileceğini düşünüyorum.

Genel olarak fiyat hareketine baktığımızda ise hala yükseliş trendinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bu durumu değiştirecek yapılar henüz oluşmamış durumda. Yani henüz düşük dip (LL) veya düşük tepe (LH) oluşmamış durumda. Genel görünümde bunların oluşması düşüş trendinin göstergesidir.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version