Muhabbit

LockBit Elebaşı ABD Yetkilileri Tarafından Suçlandı

Bugün açıklanan 26 maddelik iddianameye göre ABD yetkilileri fidye yazılımı operasyonu LockBit’in başı olarak bilinen 31 yaşındaki Dmitry Khoroshev’i suçladı. Khoroshev’in LockBit’in geliştiricisi ve yöneticisi olarak faaliyet gösterdiği ve kurbanlardan zorla yarım milyar dolar aldığı iddia ediliyor.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Khoroshev’in LockBit programındaki rolü nedeniyle her fidye ödemesinin %20’sini aldığı ve yaklaşık dört yıl içinde kripto paralardan 100 milyon dolar elde ettiği belirtiliyor.

FBI Direktörü Christopher Wray, “Bugünkü iddianame, FBI’ın BlockBit suç ekosistemini bozmaya devam ettiğini gösteriyor” dedi.

LockBit mağduru 2500 kişi var

LockBit’in kuruluşundan bu yana 120’den fazla ülkede yaklaşık 2.500 kurbandan en az 500 milyon dolar gasp ettiği belirtiliyor. Ancak ABD Adalet Bakanlığı, şirketin aynı zamanda gelir kaybı olaylara verilen tepkiler ve fidye kurtarmalarla ilgili milyarlarca dolarlık daha geniş kayıplardan da sorumlu olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Khoroshev’in tutuklanmasını sağlayacak bilgi verene 10 milyon dolar ödül teklif etti. Bu gelişme, uluslararası kolluk kuvvetlerinin LockBit’in operasyonlarını etkisiz hale getirmesiyle yakın takip altında. Şubat ayında uluslararası kolluk kuvvetleri LockBit’in altyapısına el koyarak operasyonlarını durdurmuştu. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version