Muhabbit

Lost Worlds Nedir? Nasıl Kullanılır?

Konum tabanlı bir NFT platformu olarak öne çıkan Lost Worlds, metaverse ile gerçek dünyayı buluşturuyor! Peki Lost Worlds nedir? Detaylarına bakalım.

lost worlds avalanche

lost worlds nft platformu

Son aylarda yaptıkları sıkı çalışmaların ardından Lost Worlds, Mart 2022 tarihinde açılışını yapacağını duyurdu. Kendisine özgü nitelikleri olan proje, Barselona’da düzenlenecek Avalanche zirvesinin ardından kullanıma açılacak.

Şimdiye Kadar Neler Yapıldı?

Lost Worlds, gerçek dünya ile metaverse dünyasını bir araya getiren bir konum tabanlı NFT platformu. Coğrafi NFT’lerin kullanımı, NFT dünyası için bir yenilik ve bu alanda gelecekte daha çok projeler göreceğiz.

Lost Worlds ekibi bu yolculuğa 2021 yılının ilkbaharında başladı. O günden bugüne platformun geliştirmesini sağlayan ekip, bunun yanında marketing ve topluluk oluşturma çalışmalarını da sürdürdü. Şimdiye kadar gerçekleşen önemli kilometre taşlarına bakacak olursak:

Her ne kadar makalemizde detaylardan bahsedecek de olsak projenin white paper’ına buradan ulaşabilirsiniz.

Lost Worlds Mart 2022’de Açılıyor!

Lost Worlds uygulaması, tüm kullanıcılar için keyifli olacak çeşitli etkinlikler ile Mart 2022 tarihinde resmi olarak açılıyor. Önümüzdeki zamanlarda kesinleşmiş tarihler topluluk ile paylaşılacak.

Açılış ile birlikte platformda 2 önemli projenin de başlangıcı verilmiş olacak: Portals NFT (Portal NFT’leri) ve Continents (Kıtalar).

İlginizi çekebilir: NFT Mint Nedir? NFT Minting Nasıl Yapılır?

Portals NFT

Bu proje, dünya çapında kullanıcılar tarafından oynanacak konum tabanlı bir NFT oyunu. 6 adet tarihi yerde, nadir bulunan NFT’leri kullanıcılar o bölgelere giderek toplayabilecekler. Bu konumlar sırasıyla:

Kullanıcılar bu bölgelerde bulunan NFT’leri mint ederek hem NFT’leri hem de Lost Worlds token (LOST) ödülleri kazanmış olacaklar. Bunun yanında diğer bazı özel ödüllerde kullanıcılara sunuluyor olacak. Portals hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Continents

Lost Worlds platformunun açılışı ile birlikte başlayacak bir diğer proje de Continents (Kıtalar) projesi. Continents, NFT toplayıcılarının bulundukları kıta içerisindeki NFT’leri toplamalarına olanak sağlıyor.

Tüm kıtalara ait NFT’leri satın almak isteyen kullanıcılar için ise diğer kıtalardaki NFT’ler ikincil marketlerde kullanıcılar ile buluşuyor olacak.

Her kıtanın NFT’lerini toplamış olan kullanıcılara özel bir imkan tanınıyor. Topladıkları 7 kıtadanın NFT’lerini yakarak nadir bulunan Earth NFT’lerin (Dünya NFT’leri) sahibi olabilecekler. Continents hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

IDO Avalaunch’ta Olacak

Avalanche ekosisteminde yer alan önemli projelerin IDO’larının yapıldığı platform Avalaunch, Lost Worlds IDO’suna da ev sahipliği yapacak.

Lost Worlds ekibi, erken aşama yatırımcıların yanında IDO ile birlikte, Avalanche topluluğunun da uygun fiyatlardan LOST token sahibi olmalarını sağlayacak.

Henüz IDO tarihi net olmamakla birlikte, önümüzdeki günlerde Lost Worlds ve Avalaunch tarafından gerekli duyurular yapılacak. Takipte kalın!

İlginizi çekebilir: Avalaunch Nedir?

LOST Token Stake Etmenin Yararları

Kullanıcılar, projelere ait konumlara ulaşmak ve NFT mint etmek için LOST token sahibi olmalılar. Daha fazla LOST token stake etmek, daha fazla konuma ve ödüle erişebilmek anlamına geliyor.

NFT’lere erişimin yanında, LOST token için normal stake kuralları da geçerli. Her stake uygulamasında olduğu gibi LOST token stake edenler için, stake getirileri de bulunuyor.

Explore to Earn (Keşfet ve Kazan)

NFT alanına yeni bir kavram geliyor. Kullanıcılar yeni bölgelere giderek NFT topladıklarında LOST token kazanacaklar. Kullanıcılar için farklı getiri yolları da bulunuyor. Peki bunlar neler?

Mint ödülleri

Bir kullanıcı ilgili bölgeye seyahat ederek NFT mint ettiğinde, LOST token ile ödüllendirilecek. Hangi NFT için ne kadar ödül kazanılacağı ise lokasyon kartlarında önceden belirlenmiş durumda.

İkincil market ödülleri

Kullanıcılar ayrıca, ikincil marketlerde NFT’leri satın aldıklarında veya sattıklarında da LOST token ödülleri kazanacak.

Mint sahipleri için pay ödülleri

Bir bölgeye ait bir NFT mint edilmişse, o bölgedeki diğer NFT’lerin tamamı mint edilene kadar NFT sahibine pay veriliyor olacak. O bölgedeki her diğer NFT’nin bulunuşunda, önceki NFT sahipleri için LOST token ödülleri tanımlanıyor. Bölgenin tamamındaki NFT’ler bulunduktan sonra ise ödüller de tamamlanmış olacak.

Telif hakkı ödülleri

Bazı projelere özel olmak koşulu ile, Lost Worlds marketinde satılan ve alınan NFT’ler için ilk sahiplerine ödüller verilecek. Bu şu anlama geliyor; NFT’yi ilk bulan sizseniz, defalarca alınıp satılsa bile her seferinde siz de LOST token kazanmış olacaksınız.

Meydan okuma ödülleri

LOST token kazanmanın 5. yolu ise etkinliklere katılmak. Örnek olarak bir Utopia card (ütopya kartı) toplamak ile getiri elde edilebilecek. Bu tip aktiviteler birer meydan okuma olacak ve kullanıcılar, ödüller için yarışacaklar.

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Lost Worlds ekibi; IDO, token ekonomisi ve platform geliştirme hakkında daha detaylı bilgileri paylaşmaya devam ediyor olacak. Bizler de sizlerle bunları paylaşıyor olacağız.

Projeye ait detaylı bilgilere erişmek için ilgili sayfaları takibe alabilirsiniz. Türünün tek örneği olan Lost Worlds’te ne gibi gelişmeler olacağını bizler de merakla bekliyoruz.

Daha fazla Nedir Haberleri için: Nedir Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version