Muhabbit

Luna Foundation, Terra Stablecoini Desteklemek için 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Aldı!

Luna Foundation Guard (LFG), 1,5 milyar dolarlık BTC satın alarak, şimdiye kadarki en büyük Bitcoin alımını yapmış oldu.

Terra Bitcoin Satın Aldı Genel

Terra Bitcoin Satın Aldı Genel

Luna Foundation Guard (LFG), 1,5 milyar dolarlık BTC satın alarak, şimdiye kadarki en büyük Bitcoin alımını yapmış oldu. LFG, BTC satın almadan önceki rezervi 42.530 adet BTC’ydi. Yeni alım gerçekleştiren LFG, rezervlerindeki BTC’yi 2 katına çıkararak 80.394 adet BTC’yi cüzdanında saklamaya başladı.

LFG, yüklü bir BTC alımını gerçekleştirirken, 1 milyar dolarlık BTC’yi Genesis Trading’in yardımı ile satın aldı. Kalan 500 milyon dolarlık BTC satın alımı için Three Arrows Capital yardımcı oldu.

Terra’nın toplam rezervlerinin büyük bir kısmını Bitcoin oluşturuyor. Şirket rezerv olarak elinde 3 milyar doların üzerinde BTC bulunduruyor. Şirket rezervlerinde LUNA, AVAX ve USDT ve USDC tokenlarını da bulunduruyor ancak bu tokenların miktarı BTC kadar fazla değil.

LFG, Terra ekosisteminin gelişimine yardım etmek için kurulmuş bir vakıf. Terra’nın kendi stablecoini olan TerraUSD’nin (UST) rezervi eskiden sadece LUNA ile sağlanıyordu. Bu rezervi daha da güçlendirmek isteyen vakıf, yüklü miktarda BTC alımları yapmaya başladı.

Şu anda piyasa değeri en yüksek olan 3 stablecoin arasında UST de var. Birinci sırada USDT bulunurken ikinci sırada ise USDC bulunuyor.

1Tether$83.13B
2USD Coin$48.92B
3TerraUSD$18.67B
Stablecoinler

Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon, rezervlerine Bitcoin eklemenin, UST’nin uzun vadeli fiyat istikrarı için en iyisi olduğunu düşünüyor.

Kwon, konu ile ilgili şunları söyledi:

“İlk kez Bitcoin rezerviyle çalışan bir stablecoin görüyorsunuz. Yabancı rezervlere kıyasla dijital para birimiyle desteklenen stablecoinlerin ilerleyen zamanlarda daha önemli olduğunu fark edeceğiz.”

Kwon, Terra’nın 2022 yılı içersinde toplamda 10 milyar dolarlık BTC rezervi oluşturmayı düşünüyor. Tek başına mevcut varlıklarıyla Terra, en büyük 10 Bitcoin adresi arasında yer alıyor. LFG’nin halka açık olarak gösterilen rezervleri her gün güncelleniyor.

Luna Foundation Guard’dan Brian Curran konu hakkında şunları söyledi:

“BTC’yi OTC anlaşmalarında kullanılan ilgili cüzdanlardan halka açık LFG cüzdan adresine göndermek için çoklu imza sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bunlar yapıldığında rezervlerdeki değişiklikler güncellenecektir.”

Stablecoin

Stablecoin, itibari para birimlerine endeksli kripto para birimleri olarak tanımlanabilir. ABD doları, Hong Kong doları, euro, sterlin, Türk lirası gibi birçok itibari para birimine endeksli kripto para birimi bulunmakta. Bunlar arasında en çok tercih edilenler ise ABD dolarına endeksli stablecoinlerdir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version