Muhabbit

Luna Foundation Guard’ın Varlıklarına Müdahale Geliyor!

UST ve LUNA krizinin etkileri devam ediyor.

Güney Kore ulusal yayın kuruluşu KBS tarafından yayımlanan bir makaleye göre, ülkedeki yetkililer, kâr amacı gütmeyen Luna Foundation Guard grubuyla bağlantılı varlıkları dondurmak için adım atıyor. Habere göre, Seul Polis Teşkilatı, birden fazla borsadan Luna Foundation Guard’ın (LFG) herhangi bir kurumsal fonu geri çekmesini engellemesini istedi.

Ancak borsaların istenilen bu girişimi gerçekleştirme yükümlülüğü bulunmuyor. Yani KBS’ye göre bu eylemlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. İlgili haberde polisin, LFG içinde zimmete para geçirilmiş fonlar olduğuna dair ipuçları bulduğu ve bu nedenle müdahale edilmesi gerektiğini istediği belirtiliyor.

Resmi Adımlar Atılmaya Başlandı!

Bu gelişmenin yanında, bilindiği üzere, stablecoin TerraUSD’nin (UST) 0,10 doların altına düştüğü son Terra krizinden sonra, bazı yatırımcılar Terraform Labs kurucusu Do Kwon’a dava açtı. İşte bu gelişmelerin ışığında bazı kamu kurumları, kullanıcıların yararına olabilecek bazı adımlar atmaya başladı.

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

Buna başka bir örnek olarak, haber kuruluşu Chosun Daily’de yer alan habere göre, Terra ekosisteminin son zamanlardaki çöküşüyle ​​ilgili olarak, Koreli yasa koyucular Güney Kore’deki en büyük beş borsadan temsilcilerle buluşacak. Bu borsaların ise Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax olduğu söyleniyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sanal Varlıklar Özel Komitesi Başkanı Yoon Chang-hyeon şu ifadelere yer verdi:

“Borsalar arasında uygulanacak kaliteli bir yatırımcı koruma politikası talep edeceğiz.”

Bunun yanında Coinone, Terra ekosisteminin bir parçası olan ve değeri düştükten sonra UST’nin dolara sabit kalmasına yardımcı olması amaçlanan Luna’nın ticaretini askıya aldı. Aynı zamanda Korbit ve Bithumb “yatırım uyarıları” yayımladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version