Muhabbit

Luna Vakfı UST’yi Desteklemek için Ne Yapacak?

Bazı kaynaklara göre Luna Vakfı, sektörün en büyük yatırım firmaları ve piyasa yapıcıları arasında sermaye arayışına girdi.

Birkaç haber kaynağından gelen bilgiye göre Luna Vakfı (LFG), UST stablecoini desteklemek için 1 milyar doların üzerinde para toplama umuduyla büyük kripto yatırımcılarına ulaşıyor. Peki neler olmuştu bir hatırlayalım.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

09.05.2022 Pazartesi günü algoritmik stablecoin UST çok şaşırtıcı bir şekilde 0,61 dolara kadar düştü. Ertesi gün 0,90 dolar civarına yaklaşarak durumu toparlamış gibi görünse de Terra blok zinciri ekosistemini destekleyen Luna Vakfı’nın (LFG), UST için finansman aradığı haberi gündeme oturdu. Luna Vakfı, Terra blok zinciri ekosistemini destekleyen Singapur merkezli ve kar amacı gütmeyen bir oluşum olarak biliniyor. UST stablecoin ABD doları ile paritesini kaybettiği için şimdi UST stablecoini desteklemek için 1 milyar dolardan fazla para toplamayı planlıyor.

İlginizi çekebilir: Luna Foundation, Terra Stablecoini Desteklemek için 1.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Satın Aldı!

UST, LUNA tokenı ile olan ilişkisi aracılığıyla dolar paritesini korumaya çalışır. UST gibi algoritmik stablecoinlerin, dolar gibi itibari para birimlerinin fiyatına birebir sabitlenmesi amaçlanır. Fakat UST, son olarak 0,91 dolara seviyelerine doğru toparlanmadan önce dün kripto para pazarlarında 0,61 dolara kadar düştü.

Bazı kaynaklara göre Luna Vakfı, şimdi sektörün en büyük yatırım firmaları ve piyasa yapıcıları arasında sermaye arayışına girdi. Şu anda konuşulmakta olan anlaşma, yatırımcılara LUNA tokenlarını %50 indirimle satın alma fırsatı sunuyor. Ancak bu tokenlar iki yıllık bir hakediş programına tabi olacak.

Luna Vakfı Yeniden Güven Oluşturmak İstiyor

UST’nin dolara sabitlenmesine yardımcı olabilecek bu finansman toplama çabası, Luna Vakfının piyasaya yeni bir güven aşılamak için giriştiği en son hamle. Ayrıca 09.05.2022 Pazartesi günü Luna Vakfı, üçüncü taraf ticaret firmalarına 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin ve UST ödünç verdiğini duyurmuştu. Fakat başlangıçta, stablecoinleri desteklemek için 10 milyar dolara kadar Bitcoin satın almayı amaçlamıştı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version