Muhabbit

Mac Cosmetics HIV/AIDS Organizasyonlarına Yardım İçin NFT Koleksiyonu Çıkarıyor

Dünyaca ünlü makyaj markası Mac Cosmetics ilk metaverse’te yer alacak olan ilk NFT koleksiyonunu 10 Nisan 2022’de piyasaya sürüyor.

Mac NFT

Mac NFT

Dünyaca ünlü makyaj markası Mac Cosmetics ilk metaverse’te yer alacak olan ilk NFT koleksiyonunu 10 Nisan 2022’de piyasaya sürüyor. Keith Haring Basis ile ortak olarak oluşturulacak olan koleksiyon ABD Ülke Çapında HIV/AIDS Gençlik Bilinci Günü’ne destek olmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Mac Cosmetics’in NFT koleksiyonu Mac Viva Glam rujunun üç farklı resminden oluşacak. Resimler Keith Haring’in resimleriyle süslenmiş olacak. Her NFT’nin nadirlik oranı bir diğerinden farklı olacak, böylece pek çok farklı sosyo-ekonomik sınıftan kişi NFT’leri alma imkanından faydalanabilecek. Mac NFT eserlerini herkese erişebilir kılmak için banka kartı işlemleriyle ödeme yapılmasını da kabul edeceğini belirtiyor.

Mac NFT koleksiyonunun satışının OpenSea platformu üzerinde 10 Nisan-1Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Fiyat aralığının ise 25 dolar ile 1.000 dolar arasında olacağı ifade ediliyor. Yapılan satışların %2,5’i ise HIV ve AIDS ile mücadele eden gençlere bağışlanacak.

Mac Cosmetics’in Uluslararası Reklam Departmanı Direktörü Aïda Moudachirou-Rébois şirketin metaverse ile ilişkisini şu sözlerle açıklıyor:

Gözümüz bir süredir metaverse üzerinde. Ancak şimdiye dek bu teknolojiyi kullanmanın en kolay metodunu arıyor ve teknolojinin bizim için ne açılardan önem arz edebileceğini inceliyorduk.

Mac Cosmetics bu süreçte alışveriş yapanların çevrimiçi video oyunları ve platformlarla nasıl birlikte çalıştığını analiz etti. Analiz kapsamında Xbox ve Tencent Honor of Kings ile ortaklık kuran Mac, geliştirdiği metaverse tekniği ile NFT satın alan kitlenin hani konulara meraklı olduğunu ve nelere yöneldiğini tespit etti.

Geleneğin bilincinde olmak bizim için her zaman elzem oldu. Ne yaparsak yapalım, projemizin müşterimiz ile alakadar olmasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz sektör, çevremiz metaverse’e taşınıyor. Haliyle biz de onlara yakın olmak ve orada onlarda beraber çalışmak istiyoruz.

Mac Viva Glam Keith Haring

Mac Keith Haring İş Birliği Sanatçının AIDS ile Mücadelesine Bir Saygı Duruşu

Keith Haring’in sürece dahil oluşu da NFT’lerin reklamının yapılmasına büyük katkı sağladı. 2021’in Aralık ayında Mac’in Viva Glam fonu 27. Yılını tamamladı. Fon, Haring’in pop-art’tan ilhamını alan resimleriyle süslü üç rujdan oluşan Viva Glam x Keith Haring koleksiyonunu da kapsıyor.

Mac’in Viva Glam serisi 1994 senesinde markanın kurucuları Frank Toskan ve Frank Angelo tarafından yaratıldı. Kurucuların böyle bir seriyi oluştururken yola çıktıkları fikir AIDS felaketinin nasıl çevrelerindeki herkesi etkilediğiydi.

Günümüze dek Viva Glam kampanyası 500 milyon dolar’dan fazla bağış topladı ve dünya genelinde 1.800’den fazla organizasyona destek sağladı.

Keith Haring ise Mac’in de ilhamını aldığı New York’un yaratıcı 1980’ler atmosferinde etkili isimlerden biriydi. 1988 senesinde HIV teşhisi konulan Haring, ömrünün geri kalanını hastalığa dair bilinci artırmak ve AIDS felaketine yönelik ön yargıları ortadan kaldırmak için çabalayarak geçirdi. Haring, 1990 yılında henüz 31 yaşındayken AIDS ile ilintili komplikasyonlara bağlı olarak hayatını yitirdi.

Mac’in NFT koleksiyonu bu somut Viva Glam iş birliğinin dijital bir yansıması olarak dikkat çekiyor.  

Kaith Haring Studio Direktörü Gil Vazquez koleksiyonu şu sözlerle duyurdu:

Keith Haring ve Mac Cosmetics birbirleri için yaratılmış. İkisi de eşit haklar ve kendini özgürce ifade etmenin büyük sanatçı ve rol modelleri olarak ön plana çıkıyor.

Mac, NFT’leri bağış toplamak için kullanan ilk marka değil. Mayıs 2021 tarihinde Givenchy Parfums LGBTQ+ galeri sahibi Amar Singh ile NFT’ler üzerine bir iş birliği gerçekleştirerek hareket adına bağış topladı.

Vogue Singapur ve Vogue Ukrayna ise ortak bir NFT koleksiyonu oluşturarak Ukrayna’ya insani yardım için para topladı.

Son olarak Adidas ve Prada da ortak bir NFT koleksiyonu çıkartarak iklim odaklı pek çok yardım kuruluşuna bağışta bulunmuştu.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version