Muhabbit

Macaristan Merkez Bankası Başkanı: Kripto Paraların Risklerine Karşı Ortak Hareket Etmeliyiz!

Merkez Bankası Başkanı, kripto paralara karşı duruşunu açıkladı.

macaristan bitcoin

macaristan bitcoin

Macaristan Merkez Bankası Başkanı György Matolcsy, Rusya Merkez Bankası’nın daha önceki bir önerisini takiben kripto paralara karşı duruşunu açıkladı.

Matolcsy, Rusya Merkez Bankası’nın geçtiğimiz ay kripto para ticareti ve madenciliğini yasaklama önerisine, tamamen aynı fikirde olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Ayrıca, kripto para birimlerinin olası finansal riskleriyle başa çıkmak için ortak bir AB yaklaşımının gerekli olduğunu belirtti.

György Matolcsy

Başkan ayrıca, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetlere hizmet edebileceği ve finansal piramitler oluşturma eğiliminde olduğu açıktır.”

Matolcsy bunun yanında, kripto para birimlerinin hızlı büyümesinin ve piyasa değerinin gereğinden fazla gösterilerek balon bir piyasa görünümü oluşturulduğunu belirten Rusya Merkez Bankası’nın görüşünü desteklediğini dile getirdi.  

Matolcsy, yeni finansal piramitlerin ve finansal balonların oluşmasını önlemek için toplu hareket etmek gerektiğine inanıyor. Ayrıca, AB genelinde kripto para madenciliğinin yüksek enerji sarfiyatı nedeniyle, bu alanı yasaklama konusunda AB mali düzenleyicilerini desteklediğini söyledi. 

Rusya’nın Kripto Para Düzenlemeleri

Hatırlanacağı üzere Rusya Merkez Bankası, geçtiğimiz ay, kripto para birimlerinin Rus finans sektöründeki rolü hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Banka, yayımladığı makalede, kripto paraların kullanımının, alım satımının ve madenciliğinin yasaklanmasını önermişti. 

“Kripto para birimlerinin Rusya topraklarında ihracını ve dolaşımını yasaklayan bir federal yasa hazırlamanın ve ayrıca bu yasağı ihlal etme sorumluluğunu belirlemenin gerekli olduğuna inanıyoruz.”

Ancak, Merkez Bankası tarafından yapılan bu açıklama, kısa süre sonra, düzenlemenin kısıtlamalara tercih edilir olduğuna inandıklarını söyleyen Rusya Maliye Bakanlığı tarafından reddedildi. Maliye Bakanlığı maliye politikası departmanı direktörü Ivan Chebeskov, yaptığı açıklamada, Bakanlığın, kripto para piyasasının düzenlenmesi açısından yasal girişimlerin geliştirilmesinde aktif olarak yer aldığını dile getirdi.  

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version