Muhabbit

Madenciler Bitcoin Biriktirmeye Devam Ediyor!

Madenciler, şubat ayından bu yana 600 milyon dolar değerinde Bitcoin biriktirdi.

Bitcoin Madencilik

Zincir üstü analitik sağlayıcı Glassnode’a göre, ağ hash oranı iyileşmeye devam ederken Bitcoin madencileri BTC biriktirmeye devam ediyor.

Glassnode tarafından yakın zaman önce yayımlanan Eylül Zincirleme Haftası raporunda, madencilerin cüzdanlarının son altı buçuk ayda 14.000 BTC biriktirmesiyle birlikte madenci BTC bakiyelerinin arttığı belirtiliyor.

Rapor ayrıca, 2020 ve 2021 boğa piyasalarının madencilerin ödüllerinin önceki piyasa döngülerine göre daha büyük bir bölümünü elinde tuttuğunu gösteriyor. Bilindiği üzere madenciler genellikle elektrik faturaları ve donanım dahil olmak üzere masraflarını karşılamak için BTC satarlar. Ancak görünen o ki madenciler ellerindeki BTC miktarını azaltmak istemiyor.

Bitcoin

Bunun yanında Bitcoin ağının hash oranı bu son çeyrekte toparlanırken madenci birikimi eğilimi devam ediyor.

Devam eden Çin baskıları nedeniyle toplu şekilde Çinli madencilerin ülkeden ayrılışına ilişkin spekülasyonların ortasında Glasnnode, Bitcoin’in hash gücünün haziran ayı sonunda %51 düşüşle 90 exahash’a düştüğünü bildirdi. Şimdilerde ise iyileşme belirtileri gösteren ağ hash gücü, çoğu madencilik operasyonunun artık taşındığını ve yeniden çalışmaya başladığını gösteriyor. Bununla birlikte, Bitcoin hash oranı şu anda mayıs ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 184 exahash’in %34 altında bulunuyor.

Hisseler Düşüşte

Genişleyen madencilik faaliyetleri ve hash oranı toparlanmasına rağmen, halka açık madencilik şirketlerinin hisseleri, daha geniş finansal piyasalar, Çinli emlak devi Evergrande’nin yakında kredilerini temerrüde düşebileceği korkusuyla geri çekilmeye devam ediyor.

Örneğin, bu yıl Teksas’ta yeni bir veri merkezi inşa etmek ve hash kapasitesini genişletmek için büyük harcamalar yapan Riot Blockchain, 20 Eylül tarihinde ticaretin başlamasından bu yana hisse senedi fiyatında %2,4’lük bir düşüş yaşadı. Bunun yanında rakip şirketlerden Marathon ve Hive Blockchain, yine 20 Eylül tarihinden itibaren daha mütevazı bir şekilde %1,5 düşüş yaşadı. Tüm bunların yanında, CoinGecko’ya göre, madencilik stokları hafta boyunca Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi.

TradingView üzerinden elde edilen verilere göre, yazım itibarıyla 42.400 dolar civarında seyreden Bitcoin’e karşı yatırımcılar endişeli bir şekilde bakmaya devam ediyor.

BTC

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version