Muhabbit

Madenciler Önümüzdeki 6 Ay Bitcoin İçin Ciddi Talep Bekliyor!

Önümüzdeki 6 ay için Çin’li madenciler, Bitcoin talebinde ciddi bir artış bekliyor.

talep bitcoin

Önümüzdeki 6 ay için Çin’li madenciler, Bitcoin talebinde ciddi bir artış bekliyor.

RockX’e göre Çin’li madencilerin yüzde 57’si yakın gelecekte Bitcoin için talep noktasında önemli bir artış olacağı görüşünde. RockX ise önde gelen madenciler ile bire bir görüştüğünü iddia etmekte.

Aldığı verilen ışığında madencilerin görüşlerini bildiren RockX, Bitcoin madencilik havuzlarından F2Pool’dan Yu Chao (COO), Bitmain’den Fan Xiaojun ve Pandaminer’dan yetkililer ile görüştüğünü bildiriyor.

Piyasanın Bitcoin’e olan güveninin yeniden oluşmaya başladığını belirten RockX, madencilerden önümüzdeki 6 ay için oldukça pozitif fiyat tahminleri aldığını da belirtmekte. Halving ile birlikte Bitcoin enflasyonun yarı yarıya azalacağını belirten RockX, madencilerin talep beklentisinin bu sebeple ortaya çıktığının da altını çizmekte.

Halving Sonrası Hash Rate

Madencilerin karlılık noktasında pozitif olduğunu belirten şirket, Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) ödül yarılanmalarının ardından gelen “hash rate”deki düşüşün Bitcoin’de gerçekleşmeyeceğini düşünüyor.

Bildiğiniz üzere yaşanan halving sonrasında Bitcoin Cash hash rate oranında ciddi bir düşüş yaşanmış ve madenciler henüz ödül yarılanması gerçekleşmemiş Bitcoin SV ve Bitcoin madenciliğine geçiş yapmışlardı. Bu durum ise Bitcoin Cash ağının güvenliği için büyük bir problem ortaya çıkarırken, olası yüzde 51 saldırısı dedikoduları ortaya çıkmıştı. Fakat sonrasında tekrardan “hash rate”te bir yükseliş yaşanmıştı.

Yaklaşık 7 gün sonra gerçekleşmesi beklenen Bitcoin “halving”i yaklaşırken, hash rate ciddi derecede artmış durumda. Madenciler ödül yarılanması gerçekleşmeden önce son yüksek blok ödüllerinden yararlanmak istiyor gibi görünüyor.

Yaklaşan halving öncesinde rekor kıran hash rate oranı sizce halving sonrasında bir düşüş gösterecek mi? Madencilerin bir kısmı farklı kripto paralara yönelebilir mi?

 

Son Yazılar

Exit mobile version