Muhabbit

Madencilik Devi Argo Blockchain: Karbon Nötr Konusunda Çok İlerledik!

Çevresel sürdürülebilirlik, kripto para madencileri için en önemli konu olmaya devam ediyor.

argo madencilik

argo madencilik

Kripto para madenciliği şirketi Argo Blockchain 17 Ağustos tarihinde yaptığı bir açıklama ile; iklim stratejisinde önemli bir dönüm noktasına ulaştıklarını ve çevresel sürdürülebilirliğin ilk odaklarından biri olmaya devam ettiğine dair güçlü çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

Şirket, kripto para operasyonlarının Kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonları için olumlu hale geldiğini iddia ediyor. Çevresel sürdürülebilirlik için küresel bir savunuculuk grubu olan Carbon Trust’a göre, Kapsam 1 emisyonları, bir şirketin sahip olduğu veya kontrol ettiği kaynaklardan gelen doğrudan emisyonlardır. Kapsam 2, elektrik alımı yoluyla dolaylı emisyonları kapsarken, Kapsam 3 ise, bir şirketin değer zincirinde meydana gelen diğer tüm dolaylı emisyon biçimlerini içerir.

Şirket, Argo’nun karbon nötr olmayı planladığını ve Argo dışındaki projelere verecekleri destekler ile emisyonları azaltmada daha da ileri gitmeyi planladığını dile getiriyor. Stratejisinin bir parçası olarak Argo’nun, Kripto para iklim anlaşmasına ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine de imza attığı biliniyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Argo sözcüsü; “iklim açısından olumlu” bir madenci olma konusunda, şirketin emisyonlarını izlediğini ve ardından bunları azaltmak için çeşitli adımlar attığını söylüyor. Buna Tennessee’deki ormancılık projesi ve Çin’deki enerji verimliliği projesi için ek doğrulanmış emisyon azaltımlarının (VER) satın alınmasını da örnek gösteriyor. Hatta bu kapsamda şirketin, bu ve diğer projeler için 30.000 metrik tondan fazla karbondioksit eşdeğeri VER satın aldığını da dile getiriyor.

Sözcü, şirketin gelecek planları hakkında ise şu açıklamada bulundu:

“Argo, 2022’de faaliyete geçmesi planlanan Batı Teksas’taki Helios sitesini geliştirme sürecinde. Bu yeni girişim çoğunlukla yenilenebilir enerjiden gelen 200 MW elektrik tüketimini içerecek.”

Karbon Dengesi Önemli Hale Geldi

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin çevresel kaygılar nedeniyle artık Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceğini söylemesinden sonra, kripto para birimi endüstrisinde karbon ayak izini dengelemek, işletmeler ve diğer paydaşlar için en önemli konu haline geldi. 

Ancak Bitcoin savunucuları, dijital para biriminin küresel sera gazı emisyonlarının küçük bir kısmını oluşturduğunu ve daha geniş finansal sistemle karşılaştırıldığında ihmal edilebilir bir seviyede olduğunu iddia ediyor. Ayrıca Bitcoin madencilerinin operasyonlarında sürdürülebilir teknolojileri giderek daha fazla kullandığını iddia ediyorlar. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version