Muhabbit

Madencilik Devi Canaan, Bitcoin Madenciliği İçin Yeni Cihazlarını Tanıttı!

Çin merkezli şirket, yeni Avalon 1266 modelinin daha verimli olacağını dile getirdi.

Canaan

Bitcoin madenciliği donanım üreticisi Canaan, kripto para madenciliğini genişletme çabaları ile bağlantılı olarak yeni bir makinenin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Haber, Miami’deki Bitcoin 2022 konferansı sırasında açıklama yapan Kıdemli Başkan Yardımcısı Edward Lu tarafından duyuruldu. Lu, Çin merkezli şirketin yeni Avalon 1266 modelinin terahash başına 35 joule (J/T) verimlilikte saniyede 100 terahash’a (TH/s) ulaşabileceğini söyledi.

Canaan-Avalon

Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan çip krizi, madencilik sektörüne de etkilemiş durumda. Özellikle kripto para madenciliği yapan yatırımcılar bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Cihaz sıkıntısı yaşayan madenciler, sıfır makinelerin yanında yüksek fiyatlarına rağmen ikinci el cihazlara da ilgi göstermeye başladı.

Ayrıca, Çin’den ayrılan madencilerin uğrak noktası olan Rusya, Kazakistan ve ABD gibi ülkelerde yürütülen madenciliğe yönelik kullanılan ekipman talebinde büyük artış yaşanmaya başladı. Özellikle 2021 yılı içinde ASIC makinelerine olan talepte görülen artış, arz sıkıntısı yaşanmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.

Bu durumu düzeltmeye çalışan üreticiler de yeni cihaz üretimlerini hızlandırarak ekosistemin devamlılığını sağlamak istiyor. Canaan tarafından duyurulan yeni cihazın ne zaman sevkiyata başlayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, Lu, makinelerin üretim ve teslimat planını ana müşterilerin talep siparişlerine göre ayarlayacaklarını dile getirdi.

Lu ayrıca, son iki yıldır daha yeşil bir Bitcoin madenciliği endüstrisi kurmaya kendilerini adadıklarını söyledi. Yönetici, Canaan’ın yeşil enerji hedeflerine ulaşmaya odaklanan madenciler ile ortaklık kurmaya kararlı olduğunu da belirtti.

Halihazırda Kazakistan’da madencilik gücünü elinde bulunduran şirket, ABD’deki madencilik kapasitesini genişletmeyi planlıyor. Lu, konferansın ardından en uygun fırsatları aramak için ABD’nin farklı eyaletlerini gezmeyi planladığını belirtti.

“ABD, madencilik için temiz enerji kullanma konusunda çok gelişmiş bir ülke, bu yüzden katılmayı ve öğrenmeyi çok isterim.”

MicroBt ve Bitmain Yeni Modellerini Tanıttı

Canaan’ın yanında bir diğer büyük şirket olan Çinli üretici MicroBt de yeni üreteceği cihazları duyurdu. Şirketin son modeli ise daha verimli olduğu belirtilen WhatsMiner modeli oldu. Bu kapsamda da şirket, M50, M50s ve M53’ü modellerini içeren yeni nesil Bitcoin madencilik cihazlarını tanıttı.

Bu ürünlere olan talebin yaklaşık 23 kat arttığı belirtiliyor. Bunun yanında alternatif olarak, Pekin merkezli Bitmain şirketi tarafından yapılan Antminer aramalarının da, geçen yıla oranla 11 kat daha fazla olduğu dile getirildi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version