Muhabbit

Madencilik Devi Compass Mining, Kanada’da Yeni Bir Bitcoin Madenciliği Tesisi Kuruyor!

Şirket, Kanada’da 140 megavatlık (MW) yeni bir Bitcoin madenciliği tesisine ev sahipliği yapacağını duyurdu.

bitcoin madenciliği

bitcoin madenciliği

Bitcoin madenciliği donanım pazarı ve barındırma hizmetleri sağlayıcısı olan Compass Mining, 2 Kasım 2021 tarihinde yaptığı açıklama ile Ontario, Kanada’da 140 megavatlık (MW) yeni bir Bitcoin madenciliği tesisine ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Bu kapsamda firma, yeni tesis için Kanada merkezli Red Jar Capital’in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan barındırma altyapısı sağlayıcısı Red Jar Digital Infrastructure ile ortaklık kurdu. Compass, tesisin %95‘inin nükleer, hidro, rüzgar, güneş ve biyokütle kaynaklarından gelen elektrik anlamına gelen “temiz enerji” ile güçlendirileceğini söylüyor.

Compass CEO’su Whit Gibbs, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni tesisin kapasitesinin, firmanın ABD ve Rusya da dahil olmak üzere çeşitli yerlerdeki mevcut 30MW tesislerinden önemli bir artış olacağını söyledi. Gibbs ayrıca, yeni tesisin, perakende madenciler için Kuzey Amerika’daki en büyük tek tesis olacağını belirtti.

140 MW’lık kapasitenin tamamının faaliyete geçmesi için en az bir yıl gerekli olduğunu belirten Gibbs, madencilik makinelerinin Ocak 2022’nin sonunda çevrim içi olmaya başlayacağını ve o yılın sonunda planlanan kapasiteye ulaşacağını söyledi.

Hash Oranı Artacak

Gibbs’e göre, toplam kapasitedeyken, yeni tesisin Bitcoin ağına 3 EH/s’den (saniyede exahash) daha fazla hash oranı sağlaması bekleniyor. Gibbs, şu anda Compass müşterilerinin yaklaşık 760 PH/s (saniyede petahash) katkıda bulunduğunu ve bunun da mevcut Bitcoin hash oranının yaklaşık %0,5’ini oluşturduğunu söyledi.

Red Jar Digital Infrastructure’ın ortaklıktaki rolü ile ilgili olarak ise Gibbs, firmanın tesisi kiraladığını ve enerji satın alma anlaşmasına sahip olduğunu söyledi.  Red Jar Digital Infrastructure CEO’su Ron Dizy, yeni girişim hakkında şu açıklamada bulundu:

“Karmaşık elektrik projelerini yönetme konusundaki derin bilgimiz, deneyimimiz ve Kanada genelinde tarife yapılarının inceliklerini anlamamız, Compass Mining’in ASIC kaynak bulma ve barındırma konusundaki uzmanlığını tamamlıyor.”

Bunun yanında Dizy, yeni girişimin Red Jar’ın inşa ettiği ilk Bitcoin madenciliği tesisi olduğunu ve firmanın gelecekte Kanada’da ek projeler geliştirmeyi dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version