Muhabbit

Madencilik Devi Genesis, 10.000 Adet Yeni Cihaz Alıyor!

Dev şirket alımlara devam ediyor.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Bitcoin madencilik firması Genesis Digital Assets, halka açık bir kaç kripto para madencilik ekipmanı üreticisinden biri olan Canaan‘dan 10.000 adet yeni cihaz sipariş etti.

Firmanın bu alımı yakın zaman önce yaklaşık $ 94 milyon değerinde yine Canaan‘dan sipariş ettiği cihazlara ek olarak gerçekleştirildi. Bu ayın sonuna kadar sevk edilmesi beklenen yeni cihazlar, Canaan’ın A1246 ve A1166Pro AvalonMiner cihazlarından oluşuyor.

Saniyede 90 tera hash (TH / s) oranı üreten Canaan’ın son A1246 modeli ortalama 5000 $ civarında bir fiyat ile satılmaktadır. Genesis’in önceki siparişi yalnızca A1246 makinelerini içeriyordu. Şimdi ise buna ek olarak A1166Pro AvalonMiner cihazı da sipariş edilmiş durumda. A1166Pro AvalonMiner modeli saniyede 81TH/s hash hızına ve ortalama fiyatı 1.300$ civarında olan eski bir model olarak biliniyor. 

Genesis’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Abdumalik Mirakhmedov, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Canaan’ın Avalon madenci modeli, hash oranımızı önümüzdeki aylarda en az iki kat artırmamıza yardımcı olacak.”

Genesis Dev Madenciler Arasında Yer Alıyor

2013 yılında kurulan Genesis’in, Bitcoin‘in küresel madencilik hashrate’inde %1,4‘ünden fazla olan saniyede 2,1 exahash (EH/s) üzerinde toplam hash oranına sahip olduğunu iddia ediliyor. Ayrıca şirketin, 250.000‘den fazla aktif madencilik donanımına sahip olduğu ve kuruluşundan itibaren 1 milyar doların üzerinde Bitcoin madenciliği yaptığı belirtiliyor.

Nasdaq listesinde yer alan dev madencilik cihazı üreticisi Canaan’ın almış olduğu bu son sipariş, şirketin almış olduğu en büyük siparişlerden biri oldu. Bunun yanında şirketin büyük rakibi olan Bitmain’in de, son aylarda milyonlarca dolarlık sipariş aldığı biliniyor.

Bitcoin madencilik firmaları, kapasitelerini genişletmek için yeni makineler sipariş etmeye ve satın almaya devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak Bitcoin madencilerinin aylık geliri de Mayıs ayında 1.45 milyar doların üzerine çıktı.

Bitcoin Madenci Gelirleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version