Muhabbit

Madencilik Devi Genesis, 94 Milyon Dolarlık Ekipman Alıyor!

Şirketin, ekipmanları Canaan’dan şipariş ettiği bildirildi.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Bitcoin madencilik firması Genesis Digital Assets, halka açık bir kaç kripto madencilik ekipmanı üreticisinden biri olan Canaan‘dan 93.63 milyon dolar değerinde yeni cihaz sipariş etti.

Genesis Digital Assets’in, yakın zaman önce ayrı bir varlığa dönüştürülen Genesis Mining’in bir parçası olarak faaliyetine başladığı biliniyor.

Yeni siparişin, Canaan’ın saniyede 90 tera hash (TH / s) oranı üreten en son Avalon Miner A1246 modeli için yapıldığı bildirildi. Halihazırda devam eden küresel çip sıkıntısı nedeniyle siparişin ne zaman teslim edileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Canaan’a göre, makineler sevk edildiğinde ve devreye alındığında Genesis’in mevcut 140MW gücüne ek olarak 117 megawatt (MW) Bitcoin hesaplama kapasitesi eklemesine yardımcı olacak.

2013 yılında kurulan Genesis’in, Bitcoin’in küresel madencilik hashrate’inde %1,2‘lik bir paya sahip olduğu iddia ediliyor. Şirketin, 250.000‘den fazla aktif madencilik donanımına sahip olduğu ve kuruluşundan itibaren 1 milyar doların üzerinde Bitcoin madenciliği yaptığı belirtiliyor.

Nasdaq listesinde yer alan dev madencilik cihazı üreticisi Canaan’ın almış olduğu bu son sipariş, şirketin almış olduğu en büyük siparişlerden biri oldu. Bunun yanında şirketin büyük rakibi olan Bitmain’in de, son aylarda milyonlarca dolarlık sipariş aldığı biliniyor.

Hatta son olarak bu haftanın başlarında Core Scientific, Bitmain’den 112.800 adet Bitcoin madencilik makinesi sipariş etti. 

Bitcoin madencilik firmaları, boğa piyasasında kapasitelerini genişletmek için yeni makineler sipariş etmeye ve satın almaya devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak da Bitcoin madencilerinin aylık geliri de Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Yayımlanan rapora göre, Bitcoin madencileri Mart ayında 1.75 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version