Muhabbit

Madencilik Devi PrimeBlock, Halka Açılmayı Planlıyor!

Şirket, 10X Capital ile birleşme yoluyla ABD’de halka açılmayı planlıyor.

Rusya

Bitcoin yeşil enerji

PrimeBlock olarak da bilinen Prime Blockchain’in, özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde halka arza hazırlandığı bildirildi. 

18 Kasım 2001 tarihinde Bloomberg’de yayımlanan bir raporda, Bitcoin madencilik firması PrimeBlock’un şu anda 10X Capital Venture Acquisition Corp II ile birleşme yoluyla ABD’de halka açılmayı planladığı belirtildi. Anlaşmanın şartlarının henüz kesinleşmediği bildirilse de, birleşme, risk sermayesi firmasından 150 milyon dolarlık bir fon toplama turunun ardından iki firmanın yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir değerlemesiyle sonuçlanabilir.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir kripto para madenciliği şirketi olan PrimeBlock, eylül ayında Tennessee ve Kuzey Carolina’daki ilk operasyonlarını başlattı. Firma, 4 Kasım’da Goldman Sachs’ın kıdemli çalışanı Gaurav Budhrani’yi şirketin CEO’su olarak ve eski tZERO baş hukuk görevlisi Alan Konevsky’yi baş hukuk görevlisi olarak atadığını duyurdu.

Bununla birlikte PrimeBlock, BTC madenciliği için donatılmış 10.300’den fazla teçhizatın yanı sıra 2.600 Ethereum madencilik cihazına sahip olduğunu bildirdi. Bloomberg’e göre, şirket şu anda günde yaklaşık 5 (beş) BTC madenciliği yapıyor.

Şirketler Birleşme Yolu İle Halka Açılıyor

Diğer kripto para firmalarının da, Amerika Birleşik Devletleri’nde halka açılmak için SPAC yolunu kullandığı biliniyor. Mart ayında, Bitfury’nin ABD’deki yan kuruluşu Cipher Mining, halka açık bir şirket olmak için 2 milyar dolarlık bir anlaşmanın parçası olarak Good Works Acquisition Corp ile birleşeceğini söyledi. 

Yine başka bir Bitcoin madencisi Core Scientific, Power and Digital Infrastructure Acquisition Corp ile 4.3 milyar dolarlık bir birleşmenin ardından Nasdaq’ta halka açık bir listeye alındı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version