Muhabbit

Madencilik Havuzu Sparkpool, Çinli Madencilere Hizmet Vermeyeceğini Söyledi!

Sparkpool, yeni gelişmenin Çin’den gelen en son düzenleyici politika açıklamalarına yanıt olarak ortaya çıktığını belirtti.

Ethereum

Ethereum

Dünyanın en büyük Ethereum madencilik havuzu, Çin’de bulunan madencilere hizmet vermeyi durduracağını söyledi.

Hangzhou merkezli Sparkpool, 24 Eylül tarihinde yaptığı duyuruda, askıya alma hakkında daha fazla ayrıntı yayınlayacağını söyleyerek, kararın Çin’den gelen en son düzenleyici politika açıklamalarına yanıt olarak verildiğini belirtti.

Haber, Çin Halk Bankası ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun (NDRC) kripto para ticareti ve madencilik faaliyetleriyle ilgili daha fazla kısıtlamaya ilişkin açıklamaları yayınlamasından sonra geldi. 

Sparkpool şu anda, ağın toplamının yaklaşık %20’sini oluşturan ve Ethermine tarafından yakından takip edilen, basın zamanı itibarıyla gerçek zamanlı hash oranına dayalı en büyük Ethereum madencilik havuzudur.

Çin’in merkezi makroekonomik planlama ajansı olan NDRC, eylül ayı başlarında imzalanan ve 24 Eylül tarihinde yayımlanan bir bildiride, madencilik alanındaki baskıyı il ve belediye seviyelerine nasıl uygulayacağı konusunda ayrıntılı önlemler ortaya koydu.

Belirlenen birkaç özel önlemden biri, kripto para madenciliğini içeriyor. Rehberin ayrıca, il ve belediye yönetimlerinin hangi sektörlerin teşvik edilmesi, elde tutulması ve ortadan kaldırılması gerektiği konusunda harekete geçmeleri için üst düzey bir yasal temel görevi gördüğü belirtiliyor.

Yeni Gelişmeler Yolda

NDRC ayrıca, büyük ölçekli kripto para madenciliği tesislerini durdurmada şimdiye kadar etkili olmasına rağmen, 24 Eylül’deki basın toplantısında yaptığı açıklamada, radarının altında kalan başka operasyonlar olduğunu da söyledi.

Ajans, toplantıda ayrıca şu açıklamada bulundu:

“Merkezileştirilmiş büyük ölçekli madencilik operasyonları üzerindeki düzeltme etkili olsa da, kripto para madenciliği faaliyetleri artık merkezi olmayan, küçük ölçekli ve iyi gizlenmiş olmak gibi yeni özelliklere sahip ve bu da onları tam olarak tespit etme zorluğunu artırıyor.”

NDRC son olarak ise, finans, enerji, ticaret, internet, piyasa denetimi ve vergi büroları dahil olmak üzere farklı devlet kurumlarıyla yeni teknikleri optimize etmek için uzun vadeli bir mekanizma üzerinde çalışacaklarını da belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version