Muhabbit

Mahkeme Kararı: Tornado Cash Geliştiricisi, Chainalysis’i Sorgulayabilecek

Tornado Cash davasında bugün beklenmedik bir gelişme yaşandı.

tornado

Hollanda mahkemesi bugün aldığı kararla, Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev‘in kara para aklama suçlamalarından dolayı kendini savunabilmesi için blockchain analiz şirketi Chainalysis‘i çapraz sorgulamasına izin verdiğini açıkladı.

Tornado Cash davasında süreç nasıl ilerlemişti

OFAC’ın iddialarına göre Tornado Cash, Kuzey Koreli hacker’lar tarafından rejimin fon kaynağını işlemek ve gizlemek için kullanılıyordu. Tornado Cash’in OFAC tarafından yaptırıma tabi tutulmasının ardından Alexey Pertsev, 2022 Ağustos ayında Hollandalı mali suç uygulayıcıları FIOD’un talimatıyla, kara para aklayanlara yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Amsterdam yakınlarındaki evinden yargılanmayı beklemek üzere 2023 Nisan ayında serbest bırakılan Pertsev, kara para aklama suçlamalarını reddetmişti.

Mahkeme şimdi Pertsev’in tutuklanmasında Chainalysis‘in verilerinin rolünü sorgulamasına izin verme kararı aldı. Pertsev’in avukatı, mahkeme kararıyla Chainalysis’e yönelteceği soruları yazılı olarak iletebileceğini belirtti. Bu sorular, Chainalysis’in kullanılan yöntemleri ve verilerinin Pertsev’in tutuklanmasıyla ilgili rolü hakkında bilgi sağlamayı amaçlıyor. Ancak, Chainalysis’in konuyla ilgili henüz bir yorum yapmadığı belirtiliyor. Ayrıca eylül ayında yapılacak yeni bir duruşma ile davanın 2024 yılına sarkması muhtemel görünüyor.

Chainalysis: Blockchain analiz teknolojileri sunan bir şirkettir ve kripto para işlemlerinin takibini ve analizini yaparak para aklama ve suç faaliyetlerinin tespit edilmesine yardımcı olur.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version