Muhabbit

MakerDAO Üzerindeki Kilitli Değer 1 Milyar $’a Ulaştı!

Compound’dan liderliği geri alan MakerDAO 1 milyar $’lık kilitli değere ulaşan ilk DeFi platformu olmayı başardı.

MakerDAO DeFi

DeFi platformlarının lideri MakerDAO (MKR) bir ilki yaşıyor.

Compound’dan liderliği geri alan MakerDAO 1 milyar $’lık kilitli değere ulaşan ilk DeFi platformu olmayı başardı.

Platform üzerinde kilitli değerler DAI üretmek amacıyla kullanılmakta. Bu artış ile birlikte Maker, tüm DeFi ekosistemindeki dominansını yüzde 28’in üzerinde taşımış durumda.

MakerDAO Üzerindeki Kilitli Değer Miktarı

DeFi lideri Maker’ın ardından ise Compound ve Synthetix geliyor. 4’üncü sıraya kadar gerileyen Compound, tekrardan 2’inci sıraya kadar yükselmiş durumda. Geçtiğimiz dönemde büyük fomo yaşayan Compound, uzun zamandır liderliği elinde bulunan Maker’ı geride bırakara liderliğe yerleşmişti.

Sadece birkaç gün önce DeFi üzerindeki kilitli değer miktarının 4 milyar $’a ulaştığını sizlere bildirmiştik. Güncel rakamlarla ise DeFi üzerindeki kilitli değer miktarı 3.6 milyar $ seviyelerinde bulunuyor.

Oldukça hızlı artış gösteren kilitli değer miktarı Temmuz ayının başında 2 milyar $ seviyelerinde bulunmaktaydı. Bu rakam Şubat ayında ise 1 milyar $ seviyelerindeydi.

An itibariyle Compound üzerinde kilitli değer miktarı 780 milyon $ seviyelerinde iken, Synthetix üzerinde 463 milyon $’lık değer kilitli durumda.

yEarn Finance

Verdiği yüksek faiz oranları yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran yEarn Finance, FTX’te listelenmeye başlamıştı. Son 24 saat içerisnde yüzde 37’lik bir kayıp yaşayan YFI, 110 milyon $’lık değeri üzerinde barındırmaya devam ediyor.

Özellikle dün Bitcoin tarafında yaşanan hareketlilik altcoinlerin çoğunu vurmuş durumda. Birçok DeFi tokeni de bu durumdan payını almış durumda. Bitcoin’in hareketini tamamlamasının ardında DeFi tokenleri tarafında yeni bir hareketlilik görmek mümkün olabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version