Muhabbit

MakerDao’dan Sai’ye Elveda! Dai’ye Merhaba!

Dai (Multi Collateral Dai) yoluna tek başına devam edecek.

sai'ye elveda

MakerDao, Sai’nin (Single Collateral Dai) fişini çekiyor. Yapılan açıklamaya göre, Kasım 2019’da Dai’nin (Multi Collateral Dai) ortaya çıkışı ile birlikte, Sai’nin ne zaman son bulacağı önemli bir tartışma konusuydu. Yapılan açıklama ile birlikte tartışmalar son bulmuş durumda.

Güle Güle Sai

Sai’nin ne zaman kapatılacağı ile ilgili spesifik bir zaman verilmemiş olsa da önümüzdeki 30 gün içerisinde Sai, son bulmuş olacak.

MakerDao’ya USDC Collateral (destekleyici) Olarak Ekleniyor

Bildiğiniz üzere MakerDao, yaşanan düşüş ile birlikte sıkıntılı bir sürece girmişti. Süreçten kurtulmak adına farklı adımlar atan Maker topluluğu ilk olarak oluşan açığı kapatmak adına açık arttırma yapacağını duyurmuştu.

Herkesin katılabileceği bir açık arttırma ile toplu Maker (MKR) satışları gerçekleşecekti. Açık arttırmada 50,000 Dai için 250 Maker (MKR) sunulacaktı. Yeterli talebin olmaması halinde ise miktar 300 MKR’a çıkarılacak. Açık arttırma ise bugün.

Fakat atılan bu adım yeterli görülmemiş olmalı ki Maker topluluğundan konu ile ilgil bir adım daha gelmişti. MakerDao topluluğuna DAI, MKR ve ETH haricinde destekleyici olarak bir de USD Coin (USDC) eklendiği duyurulmuştu.

Fakat atılan bu adım DeFi topluluğunda da birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Merkezsiz bir sisteme destekleyici olarak merkezli bir kripto paranın dahil edilmesi DeFi tarafından pek de hoş karşılanmamış görünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version