Muhabbit

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin Ödeme Aracı Olarak Kullanılmaya Uygun Değil!

Yetkili, genel olarak dijital varlıkların iyi bir saklama aracı ve değişim aracı olmadığını belirtti.

Bitcoin

bitcoin

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Yamani Hafez Musa, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin, ödeme aracı olarak uygun olmadığını dile getirdi.

Hâlihazırda Malezya’da dijital varlıklar yasal ödeme aracı olarak tanınmazken, maliye bakanlığı yetkilisi bunların yine de yatırım yapılabilecek bir varlık sınıfı olduğunu söyledi. Ancak yetkili, kripto para birimlerinin merkez bankası tarafından düzenlenen bir ödeme aracı olmadığına özellikle dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıklar ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değildir. Genel olarak dijital varlıklar; bir değer, saklama aracı ve iyi bir değişim aracı değildir.”

Kripto para birimlerinin olası riskleri üzerine de açıklamalar yapan Musa, bunların, fiyat hareketleri, hırsızlık riski ve siber saldırılara uğrayabileceğini belirtti. Bunun yanında mevcut “Visa” ödeme sistemi kadar çok işlemi gerçekleştirememesi nedeniyle hâlâ kullanılabilir olmadığını dile getirdi.

Musa Ayrıca, kripto para madenciliğinin çevresel etkisi ile ilgili de bazı endişelerinin bulunduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Önemli olan çevre üzerindeki büyük etkidir çünkü bir Bitcoin işlemini işlemek için kullanılan elektrik gücü 1,2 milyon Visa işlemini işleyebilir.”

Bakan yardımcısının Bitcoin ile yapılacak işlemlerdeki enerji kullanım fazlalığı hakkında verdiği örnek son dönemlerde oldukça tartışılan bir konu haline geldi.

Castle Island Ventures’tan Nic Carter, Bitcoin işlemlerindeki enerji kullanımı ile Visa işlemleri arasındaki karşılaştırmanın Bitcoin’in çok yanlış anlaşılmasına dayandığını açıkladı. 

Carter yaptığı açıklamalar ile Visa ve Bitcoin arasındaki karşılaştırmayı çılgınca ve anlamsız bulduğunu söylüyor.

Buna ek olarak, Galaxy Digital geçen yıl mayıs ayında, mevcut bankacılık sisteminin Bitcoin’den önemli ölçüde daha fazla enerji kullandığını gösteren bir rapor yayımladı. 

Kripto Para Alanı Denetleniyor

Maliye bakanlığı yetkilisi, Malezya’da dijital varlıkların yasal olarak tanınmasa da, yatırım yapılabilecek bir varlık sınıfı olduğunu belirtiyor. Ayrıca hâlâ birçok farklı kullanım alanına sahip olduklarını söyledi.

Ülkenin Menkul Kıymetler Komisyonu’nun kripto varlıkları, menkul kıymetler olarak tanımladığını ve düzenleyici kurumların şu anda ülkedeki kripto para ticareti faaliyetlerini denetlediğini belirtti.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version