Muhabbit

Malezya’da 600 Kişi, Kripto Para Madenciliğine Kaçak Elektrik Çekmekten Tutuklandı!

Malezya’da 2 yıldır kripto para madenciliği tesislerine operasyon düzenleniyor. Polis teşkilatı operasyonların verilerini açıkladı.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Malezya güvenlik güçleri yüzlerce Malezyalıyı elektrik hırsızlığından dolayı yakaladı. Tüm bu hırsızların tek bir amacı vardı: Kripto para madenciliği yapmak! Bu operasyonlarda Malezya polisi milyonlarca dolar değerindeki madencilik ekipmanlarını da ele geçirmişti.

Malezya’da Yasa Dışı Kripto Para Madenciliğinin Sonuçları

Ülkenin haber ajansı olan Bernama’nın yaptığı açıklamaya göre, 2020 yılından bugüne toplamda 627 kişi kripto para madenciliği eylemlerine katıldı ve kullandığı elektriği ise çaldı! Aynı dönem içerisinde güvenlik kuvvetleri 16,6 milyon dolar değerindeki madencilik ekipmanlarına da el koydu.

İlginizi çekebilir: Malezya Maliye Bakan Yardımcısı: Bitcoin Ödeme Aracı Olarak Kullanılmaya Uygun Değil!

Polis Genel Müfettişi Abdullah Sani paylaştığı bildiride; ilgili tutuklamaların Malezya Elektrik Kurumu ve Ceza Soruşturma Dairesi’nin ortak çaba ve katkıları sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Kurumlar arasında yapılan iş birliği neticesinde Malezya Kraliyet Polisi, 9 adet 4 çeker araç satın aldı ve ülke çapındaki kaçak madencilik merkezlerine baskınlar düzenledi. Polis teşkilatına tahsis edilen bu 9 araç, İcra Kurulu Başkanı Datuk Baharin Din tarafından planlı şekilde operasyonlarda kullanıldı.

İlginizi çekebilir: Malezyalı İletişim Bakanlığı Yetkilisi, Kripto Para ve NFT’leri Yasallaştırmak İstiyor!

Binlerce Ekipman İmha Edildi

Polis Genel Müfettişi Abdullah Sani, İcra Kurulu’na katkılarından dolayı teşekkür etti ve operasyonlar hakkında daha fazla bilgi vermedi. Genel Müfettiş aynı zamanda Malezya halkını, bu tür yasal olmayan aktiviteleri tespit ettikleri takdirde polis teşkilatına haber vermeleri konusunda uyardı.

Tesis sahipleri, tesislerini kiraya verdiklerinde orada ne yapıldığını düzenli aralıklarla kontrol etmeliler. Vakalar genellikle, kiralanmış tesislerde gerçekleşiyor ve tesis sahiplerinin olaylardan haberi yok.

Polis verileri Aralık 2021 tarihinde yapılan büyük bir baskın sonrası kamu ile paylaşılmıştı. Bu baskında 1700 adet Bitcoin madenciliği ekipmanı ele geçirilmiş ve elektrik hırsızlığı tespit edilmişti.

İlginizi çekebilir: Malezya Polisi 1,069 Bitcoin Cihazını Silindirle Ezdi!

Yapılan diğer baskınlarda 700’den fazla mekan, İcra Kurulu ile birlikte incelendi ve resmi rakamlara göre şimdiye kadar 500 bin dolardan fazla kaçak elektrik kullanımı tespit edildi. Operasyonlarda ele geçirilen binden fazla madencilik ekipmanı ise Malezya devleti tarafından imha edildi.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version