Muhabbit

Malezyalı İletişim Bakanlığı Yetkilisi, Kripto Para ve NFT’leri Yasallaştırmak İstiyor!

Bakan yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, hükümete kripto paraları ve NFT’leri yasallaştırma çağrısında bulundu.

Malezya kripto paralar genel

Malezya kripto paralar genel

Malezya İletişim Bakanlığı (KKMM), kripto para birimlerinin benimsenmesini istiyor. Yerel haber ajansı Harian Metro’nun 21.03.2022 Pazartesi günü yaptığı habere göre, Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, hükümete kripto paraları ve NFT’leri yasallaştırma çağrısında bulundu.

Yakın tarihte İletişim Bakanlığı, gençlerin kripto para sektörüne katılımını artırmanın yollarını araştırdığını bildirmişti. Zahidi, kripto para birimlerinin genç nesil arasında giderek daha popüler hale geldiğini düşünüyor. Devletin alacağı aksiyonlarla birlikte gençler önemli ölçüde desteklenebilir.

Bakan Yardımcısı, çağrıda bulunduktan sonra kripto paraları ve NFT’leri düzenleme kararının Malezya Merkez Bankası ve Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu dahil olmak üzere Malezya’nın mali düzenleyicilerine bağlı olduğunu belirtti.

Ancak Bakanlık bu konuyu gündeme getirmeye istekli çünkü kripto paraların gelecekte iş ve finans endüstrisinde büyük bir yer kaplayacağını düşünüyor. Zahidi sözlerine şu şekilde devam etti:

Hükümetin kripto paralarla alakalı yasaları çıkarabileceğini umuyoruz. Böylece gençlerin kripto para birimlerine katılımını genişletebiliriz.


Bazı kaynaklara göre Zahidi, Malezya’daki kripto para işlemlerini yasallaştırmayı değil, kripto para birimini El Salvador gibi yasal para birimi olarak kabul etmeyi önerdi.

2022 Mart ayının başlarında, Malezya Maliye Bakanı Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, kripto para birimleri paranın evrensel özelliklerini karşılamadığı için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerindeki ödemelerin ülkede yasa dışı olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Genel olarak, kripto paralar iyi bir değer saklama aracı değildir. Bunun nedeni, kripto paraların spekülatif fiyat hareketlerine sahip olmasıdır. Kripto paralar, hızlı değişen fiyatlardan dolayı siber tehditlere ve hırsızlık riskine karşı savunmasızdır.

Bakan, Malezya Merkez Bankası’nın kripto paralara olan eğilime yanıt vermek için potansiyel olarak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ve blok zinciri ile ilgili çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kripto Para Alanı Denetleniyor

Maliye bakanlığı yetkilisi, Malezya’da dijital varlıkların yasal olarak tanınmasa da yatırım yapılabilecek bir varlık sınıfı olduğunu ve kripto paraların birçok farklı kullanım alanına sahip olduklarını söyledi.

Ülkenin Menkul Kıymetler Komisyonu’nun kripto varlıkları, menkul kıymetler olarak tanımladığını ve düzenleyici kurumların şu anda ülkedeki kripto para ticareti faaliyetlerini denetlediğini belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version