Muhabbit

IBF Net, Hayır Kurumlarına Blockchain Uygulaması Geliştiriyor

Malezyalı şirket, hayır işleri için toplanacak bağışlarda blockchain teknolojisini kullanacak

blockchain teknolojisi nedir

Malezya merkezli IBF Net şirketi, İslami hayır kurumlarında blockchain teknolojisini uygulamaya çalıştığını söyledi.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre, blockchain teknolojisi kullanılarak yapılacak olan bağışlar, mevcut bağışçıların güvenini artıracak. Ayrıca kullanılacak bu yeni sistem ile yeni bağışçılardan zekâtları almak, İslam hukuku uyarınca hayır amaçlı bağışları toplamak veya gönüllü olarak verilen bağışların toplanması için teşvik edici olacak. IBF Net, blockchain teknolojisi ile toplanacak bağışlar için bir çerçeve belirleyeceklerini iletti. Örneğin büyük bir proje için bağışta bulunan kişiler yaptıkları bağışların projeye yaptığı katkıyı eş zamanlı olarak izleyebilecek.

RecurPay adlı uygulama Tezos platformunda olacak ve tekrarlanan ve istenilen miktarlardaki ödemeleri kabul edecek.  

IBF Net CEO’su Mohammed Alim konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Blockchain teknolojisinin uygulanması İslami hayır kurumlarına pek çok avantaj getirecek, örneğin gelişmiş şeffaflık, düşük aracılık maliyeti ve kripto bağışları gibi gelişmiş bir bağış tabanı oluşturacak”

Şirket,  yapılacak bu uygulamanın sadece bağış işleri için kullanılmayacağını belirtti. Yetkililer, blockchain temelli bu uygulamanın elektronik ticaret platformlarında da kullanılabileceğini söyledi.

Blockchain teknolojisi aracılığı ile hayır kurumlarına yapılan bağışların daha başka örnekleri de mevcut. Örneğin Give.org yardım kuruluşu, toplayacağı bağışları daha kolay hale getirmek ve gizlilik odaklı işlemler yapmak için blockchain teknolojisi temelli bir platformu kullanmaya başladı.Yine, dünyayı saran koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok kurum, salgın kapsamında ön saflarda mücadele eden kişiler için yardım kuruluşları oluşturmaya ve ihtiyacı olan insanlara el uzatmaya başladı.  

Diğer Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version