Muhabbit

Malta’da Lisans Problemleri Ortaya Çıkıyor

Malta merkezli firmaların Malta’da lisanslı olmadıkları ortaya çıktı.

malta

Malta Finansal Hizmetler Kuruluşu, (MFSA) COINMALEX ve Crypto Foxtrades firmalarına bir uyarı gönderdi. İki kuruluş geçmişte Malta’da lisansları olduğunu belirtmişti. Fakat MFSA’ya göre bu iki firmanın lisansı yok.

COINMALEX’in web sitesinde kurum ile ilgili bilgilerin yazılı olduğu sayfada, kurumun Malta’da sicili olan kayıtlı bir şirket olduğu belirtilmekte.Fakat şirketin websitesinde gösterdiği belgelerde “İngiliz Arması” bulunmakta. Malta ise 1964 yılında İngiltere’den bağımsızlığını alması ile birlikte bu armayı kullanmayı bırakmıştı.

Crypto Foxtrades’in bilgilerinin bulunduğu sayfasında ise Malta Finansal Hizmetler Kuruluşu’ndan, (MFSA) 3’üncü kategoriden bir finansal hizmet sağlayıcı olarak doğrulandığı ve lisanslandığı belirtilmekte. Fakat açıklamasında (MFSA) kesin bir dille bu iki firmanın lisanslı olmadığını vurgulamakta.

MFSA yaptığı açklama ile birlikte kendilerini lisanslı ya da yetkilendirilmiş olarak gösteren bu iki firmanın Malta vatandaşlarını ya da bu iki kuruluştan hizmet alan diğer ülkelerin vatandaşlarının uyarılması gerektiğini belirtmekte. Bu iki firmanın henüz bir lisansı olmadığını kişilerin yatırımlarını yaparken bu duruma dikkat etmesi gerektiği MFSA tarafından vurgulanmakta.

Yapılan açıklamaya karşılık olarak henüz Crypto Foxtrades ve COINMALEX tarafında bir karşı açıklama gelmiş bulunuyor.

Malta üzerinden lisanslı olduğunu beyan eden firmalara tepkisiyle geçtiğimiz dönemlerde de ortaya çıkan MFSA Şubat ayında Binance’in de Malta’da lisansı olmadığını açıklamıştı. Yapılan araştırmalarda Binance’in Malta’da kayıtlı olmadığı hatta neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıkmıştı. Sonraki bulgularda ise birçok farklı ülkede şirketleri bulunan Binance’in resmi olarak hangi ülkeye kayıtlı olduğu belirlenememişti.

Son Yazılar

Exit mobile version