Muhabbit

Mango Markets istismarında Avraham Eisenberg suçlu bulundu

Mahkeme, merkeziyetsiz borsa (DEX) Mango Markets’in istismarı ile suçlanan Avraham Eisenberg’i suçlu buldu.

Mango Markets, Ekim 2022’de platformun yerel token’ı olan MANGO’nun fiyatını yapay olarak yükselten bir saldırıya maruz kaldı. Bu olayın ardından Eisenberg’in 110 milyon doların üzerindeki istismarıyla ilgili davası 9 Nisan’da başladı.

Savcılar Eisenberg’i, emtia dolandırıcılığı, piyasa manipülasyonu ve banka havalesi dolandırıcılığı gibi suçlamalarla Porto Riko’da Aralık 2022’de tutukladılar. İddialara göre Mango Markets’in istismarı, MANGO token fiyatının yapay olarak şişirilmesi ve bir borçlunun geri ödenmeyecek veya ödenemeyecek fonları almasıyla gerçekleşti. Sonuç olarak Mango Markets zarara uğradı.

Platform, 116 milyon dolarlık fon kaybetti

Eisenberg daha sonra Mango Markets’e 67 milyon dolarlık fonu iade etti ve protokol topluluğu yönetim oylamasında elinde bulunan 47 milyon doları elinde tutmasına izin verdi. Ancak Mango Markets bu saldırıda yaklaşık 116 milyon dolar değerinde fon kaybetti.

Eisenberg’in savunması eylemlerinin yasal bir ticaret stratejisi olduğu yönündeydi. Ancak savcılar bunu doğrudan dolandırıcılık olarak nitelendirdi. Mahkeme sırasında bir müşteri tanık olarak çıkıp 124 bin dolar kaybettiklerini ifade etti. Ve Eisenberg’in avukatı fonların çalınıp çalınmadığını sorduğunda tanık “DAO’lar bu şekilde çalışmıyor” yanıtını verdi.

Jüri üyelerine sunulan belgelere göre Eisenberg’in internette “piyasa manipülasyonu suçlusu” ve “FBI gözetimi” gibi terimleri araştırdığı ortaya çıktı. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version