Muhabbit

Marathon Digital ABD’de Yeni Bir Madencilik Tesisi Kuruyor!

Marathon Digital yeni bir madencilik tesisi kuracağını açıkladı.

bitcoin madenciliği

bitcoin madenciliği

Marathon Digital yeni bir madencilik tesisi kuracağını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan duyuruda Compute North ile partnerliğe gidildiği, bu kapsamda da yeni bir tesis ortaya konulacağının altı çizildi.

Yeni tesiste toplamda 73,000 yeni ASIC madencilik cihazı devreye alınacak. Şirket madencilik operasyonlarının yüzde 70 oranında “Carbon Free” olacağını da açıklamış durumda.

Son dönemde Elon Musk ile birlikte ortaya çıkan Bitcoin madenciliği tarafındaki karbon kirliliği konusu fazlasıyla gündemi meşgul ederken, şirket tarafından yapılan açıklamada bu noktaya değinilmiş olması önemli bir başlık olarak öne çıkarılıyor.

Yeni cihazlar ile birlikte hash gücü tarafında 10.37 EH/s bir artış yayaşayacağını belirten Marathon Group, kWh başına 0.0453 $’lık bir maliyet ortaya çıkacağını da hesaplamış durumda. Haberin ardıdan şirketin hissesi MARA, yüzde 5’lık bir artış yaşadı.

ABD’de Madencilik Yükseliyor

Son dönemde ABD tarafında artan madencilik faaliyetleri fazlasıyla öne çıkıyor. Birçok yeni madencilik havuzu ortaya çıkarken, aynı zamanda birçok şirket ABD’de Bitcoin madenciliği tesisleri oluşturmaya başlamıştı.

Çin tarafından resmi bir açıklama gelmese de madencilik tarafında bir aksiyon alınacağı biliniyor. Bu noktada farklı ülke ve bölgelerde madencilerin operasyonlarına nasıl devam edeceği de büyük merak konusu. Çin’den ayrılmak durumunda kalabilecek olan madencilik şirketlerinin ilk hedefleri Orta Asya ve ABD olarak tanımlanıyor.

Bitcoin Madenciliği Havuzları

Sizce ABD’de Bitcoin madenciliği operasyonları büyümeye devam edecek mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version