Muhabbit

Marathon Bitcoin İşlemlerini Artık Sansürlemeyecek!

Marathon Digital Holdings, madencilik havuzu MaraPool’da Bitcoin işlemlerini sansürlemeyeceğini açıkladı.

marathon muhabbit

Bitcoin madenciliğinin dev isimlerinden Marathon, Bitcoin işlemlerini artık sansürlemeyeceğini açıkladı.

Marathon Digital Holdings’in CEO’su Fred Thiel, önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin Bitcoin Core sürüm 0.21.2 güncellemesi yapacağını açıklayan Thiel, şirketin Blockchain üzerindeki işlemleri standart node kullanan diğer tüm madencilerle aynı şekilde doğrulayacağını söyledi.

Marathon Digital Holdings’in Uyumluluk Çabası

Marathon Digital Holdings tarafından işletilen Bitcoin madencilik havuzu MaraPool, daha önce kendini “OFAC” yani Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi tarafından onaylı bir havuz olarak tanımlamıştı.

Bitcoin madenciliği şirketi, Amerika Birleşik Devletleri’nin düzenleyici standartlarına uyumlu kalmak amacıyla yaptırımlara tabi olan kuruluşlarla ilişkisi bulunduğu bilinen adreslerin tüm işlemlerini bloklarından çıkartma sözü vermişti.

7 Mayıs 2021 tarihinde belirli işlemleri çıkartma sözünü veren havuz, ilk tam uyumlu bloğunu sansürlediğinde Bitcoin topluluğundan eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Madenciliği

Marathon bu uyum çabalarının sebebini de açıkladı. Marathon, “Kazdığımız Bitcoin’in temiz, etik ve düzenleyici standartlarına uyumluluğunu hem düzenleyici birimlerin hem de yatırımcıların gönül rahatlığını sağlamak için kanıtlamaya çalıştık.” dedi.

Şirketin CEO’luk pozisyonuna kısa bir süre önce oturan Fred Thiel’in Marathon Digital Holdings’in gidişatını değiştirdiği aşikâr. Şirketin düzenleyici dostu olmasını sağlamaya çalışan Thiel, Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısının korunması gerektiğine inanıyor.

“Bitcoin topluluğunun iş birlikçi ve destekleyici bir üyesi olmaya devam etmeyi ve Bitcoin’in merkezi bir otorite veyahut aracı kurum olmadan, kullanıcıları tarafından desteklenen ilk merkeziyetsiz, eşler arası ödeme ağı olma vizyonunu gerçekleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Marathon Dıgıtal Holdıngs CEO’su Fred Thıel

Thiel ayrıca, Marathon’un Bitcoin’in ölçekleme, gizlilik ve custody yazılımlarında iyileştirmelerin sağlanacağı Taproot güncellemesinin sinyalini verdi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version