Muhabbit

Marathon Üçüncü Çeyrekte 1252 BTC Üretti!

Kripto para madenciliği yapan şirket, üçüncü çeyreğe dair tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

bitcoin madenciliği

bitcoin madenciliği

Marathon Digital Holdings, üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı. Kripto para madenciliği yapan şirket, üçüncü çeyreğe dair tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

Kuzey Amerika’da konumlanan Marathon, büyük çaplı madencilik tesisleri ile öne çıkıyor. Şirket, Eylül ayında yaptığı anlaşma ile birlikte SilverGate Bank’ten 100 Milyon $’lık kredi alırken, kredi desteği ile operasyonlarını genişletmeyi planlıyor.

Üçüncü çeyrekle ilgili operasyonlarla birlikte toplamda 1.252.4 BTC ürettiğini açıklayan şirket, bir önceki çeyreğe göre üretim kapasitesini yüzde 91 oranında artırdığını vurguladı.

Eylül ayında 340.6 BTC üretmeyi başaran şirket, elinde bulundurduğu Bitcoin miktarını 7.035’e yükseltmiş durumda. Kabaca 340 Milyon $ değerinde olan Bitcoin’ler şirketin hazinesinde bulunuyor.

32.9 Milyon $’lık bir nakit sermayesi de bulunan şirketin toplam likiditesinin 369.1 Milyon $ seviyelerinde bulunduğu bildirilirken, yeni cihaz alımlarına dair veriler de paylaşıldı.

26.960 Yeni ASIC Cihaz

2021 yılının başından bu yana Bitmain’den 26.960 yeni cihaz teslim aldığını belirten Marathon, halen 8.459 ASIC cihazın teslimatını beklediklerini açıkladı.

Aktif olarak 25.272 adet en üst seviye cihazı çalıştırılırken, şirketin toplamda “2.7 exahash” kazım gücü bulunuyor.

Yılbaşından bu yana toplamda 2.098 BTC üreten şirketin madencilik kapasitesinin artması ile birlikte sadece üçüncü çeyrekte 1252 BTC üretilmiş oldu. Diğer çeyrek verileri ile karşılaştırıldığında ciddi bir üretim kapasitesi artışı yaşamış olan Marathon, yeni teslim alacağı cihazlar ile birlikte kapasitesini daha da artırmayı hedeflediğini açıkladı.

Toplamda 7.035 BTC bulunduran şirket, ilgili BTC’lerin 4.812.66 adedini Ocak 2021’de 31.168 $ ortalama ile satın almıştı. Geri kalan BTC’leri madencilik operasyonları ile elde eden Marathon, elindeki Bitcoin miktarını ciddi şekilde artırmış durumda.

Kripto para madenciliği şirketlerinin açıkladığı veriler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version