Muhabbit

Marvel’ın NFT Partneri Saldırıya Uğradı!

NFT platformu saldırıya uğradı!

NFT

Lisanslı dijital koleksiyon ürünleri sunan bir NFT platformu olan Veve, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğradı.

Geçtiğimiz Salı günü ( 22.03.2022) saldırıya uğrayan platform, milyonlarca uygulama içi para biriminin çalınmasıyla harekete geçti. Bildiğiniz gibi platform, Marvel, Pixar ve Coca-Cola gibi ünlü markalar ile iş birliği halinde.

Coca-Cola’nın Veve’de listelediği NFT’lerden Biri

Veve’in Çarşamba günü yayımladığı bir tweet’te, platformun saldırıya uğradığı kabul edildi. Veve’e göre saldırgan, haksız bir şekilde ciddi miktarda uygulama içi para birimini eline geçirmiş. Bununla birlikte NFT platformu, araştırmalarını tamamlayana kadar platformu askıya alma kararı aldı.


Uygulama İçi Para Birimleri NFT Platformunun Başına Dert Oldu!

Çalınan para birimleri, kullanıcıların uygulama içinde satın alacakları ürünleri kullanmaları için tasarlanmış bir işlevsellik tokenlarıdır. Elde ettiğimiz bilgilere göre saldırgan, satın alma tarafındaki bir açığı keşfederek, ödeme yapmadan milyonlarca uygulama içi para birimini hesabına aktarmış.

Bu olayın açıklanması ile beraber bazı topluluk üyeleri, tarihi geçmiş kredi kartını kullanarak uygulama içi para birimlerini satın alabildiğini de belirtti.

Bunun yanı sıra platform, sahte kredi kartları ile uygulama içi para birimi satın almaya çalışan birçok kullanıcının da hesabını kısıtladığını açıkladı. NFT platformu henüz haksız bir şekilde elde edilen para birimlerinin tam sayısını vermiş durumda değil.

Veve’de yaşanan bu durum, platformda listeli olan NFT’lerin fiyatlarında büyük düşüşe sebep oldu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version